Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Relatie 26 apr 2019

4 tips om te voorkomen dat je relatie saai wordt

Je voelt je ontevreden in je relatie. Er is amper sprake van verbinding tussen jou en je lief. Dit lege gevoel moet worden opgevuld voor jullie in die welbekende sleur raken. Dus er is werk aan de winkel! Met deze tips voorkom je dat jullie in een sleur raken én dat jullie relatie saai(er) wordt.

1. Vermijd structuur

Structuur is prima om orde op zaken te stellen, maar dit kan de opwinding binnen je relatie behoorlijk verminderen. Tegelijkertijd zijn jullie beiden druk bezig met van alles en nog wat, waardoor het bijna onmogelijk is om spontaan tijd voor elkaar vrij te maken. Om het interessant te houden is het niet de bedoeling dat jullie iedere maandagavond samen film kijken, iedere vrijdagavond samen dineren etcetera. Bekijk het per week of maand, houd het zo spannend mogelijk en wissel af qua activiteiten!

LEES OOK: Wetenschappelijk bewezen liefdesadvies? Deze activiteiten versterken je relatie!

2. Wensen en behoeften

Wanneer jullie een tijdje samen zijn is de spanning ervan af. Dit kan ervoor zorgen dat je fysieke en/of mentale behoeften binnen je relatie niet meer worden vervuld. Communicatie is hierbij het sleutelwoord! Zolang jouw lief niet weet waar jouw verlangens liggen, krijgt hij natuurlijk never nooit de kans om hierop in te spelen. Wil je meer reizen? Heb je een seksuele fantasie die kriebelt? Heb je behoefte aan meer aandacht? Spill it! Jullie kunnen het ook speelser aanpakken door verschillende opdrachten, dates en cadeautjes op kaartjes te schrijven en iedere week een kaartje van elkaar te vervullen!

3. Gezamenlijke hobby

Nee, jullie hoeven niet iedere avond samen te koken, sporten of lezen. Het is juist hartstikke gezond als jullie individuele hobby’s oppakken! Maar om de balans erin te houden is het wel verstandig om een gezamenlijke hobby te vinden. Misschien hebben jullie altijd al een keer Chinees willen leren, muren willen beklimmen of salsa leren dansen. Maak gebruik van deze gelegenheid en ga de challenge samen aan. Dit versterkt jullie relatie, omdat jullie samen voor een nieuw doel gaan en elkaar motiveren.

4. Dubbeldate!

Huh? Om dichter tot je lover te komen heb je toch één-op-één tijd met ‘m nodig? Nope… Je voelt je closer als jullie dineren met een ander stel. Het lijkt misschien een beetje vreemd, want alleen zijn met iemand voelt intiemer. Maar dit is niet per se het geval. Juist wanneer jij je lover observeert in het gezelschap van anderen, vallen zijn positieve eigenschappen op. Natuurlijk is het nog steeds gezond voor jullie relatie om te daten met z’n tweetjes. Maar het kan zeer zeker geen kwaad om af en toe af te spreken met andere koppeltjes. Trommel je bestie maar op!

LEES OOK: Als deze 7 dingen in je relatie niet (meer) leuk zijn is het geen goed teken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
4 tips om te voorkomen dat je relatie saai wordt
Sluiten