Inga Stoit
Inga Stoit Gezondheid 30 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Tips voor het maken van een snelle, gezonde en makkelijke lunch voor de kids

Iedere ouder wil het beste voor haar kind. Zo willen we ook allemaal dat hij lekker op school zit te smikkelen uit zijn lunchtrommeltje. Hier stoppen we voldoende eten in zodat de kinderen niks tekort komen.

Met deze 6 tips zorg je voor een gevarieerde, gezonde en makkelijke lunch voor de kids. Je hebt deze zonder al te veel tijd gemaakt en daar wordt iedere moeder blij van. Je kunt hem uiteraard ook zelf meenemen naar het werk of je partner ermee verrassen.

1. Eén keer groenten snijden

Snijd een wortel in stukjes en bewaar deze in een plastic bakje in de koelkast. Je kunt deze stukjes de volgende ochtend in het lunchbakje leggen. En dit kan je makkelijk een aantal dagen herhalen, wortelen blijven namelijk lang goed.

2. Eten invriezen

Er zijn genoeg lekkere gerechten die minstens net zo lekker uit de vriezer smaken. Denk bijvoorbeeld aan kleine quiches. Je maakt deze op een moment waarop het jou uitkomt en kunt ze de volgende dag opeten wanneer ze ontdooid zijn.

3. De avond ervoor gebruiken

Je ochtenden kunnen chaotisch en druk zijn en om die reden is het aan te raden om de avond ervoor te gebruiken. Je kijkt gelijk naar wat er allemaal in moet. Denk bijvoorbeeld aan een stukje van de quiche (die kan dan mooi even ontdooien) en wat stukjes wortel.

4. Fruit & groente

Fruit is altijd een goed idee en het neemt niet al te veel tijd in beslag. Een appeltje is snel in stukjes gesneden en dat geldt voor vrijwel iedere fruitsoort. Dat geldt ook voor stukjes komkommer, paprika of radijsjes. Dit zijn de 5 gezonde ideeën voor de lunch, waar je kind iedere dag om zal smeken.

5. Betrek de kindjes erbij

Je kinderen kunnen je helpen met het selecteren van het eten en daarnaast kunnen ze je helpen met de voorbereiding. Ze kunnen bijvoorbeeld zelf de overgebleven pastarestjes in het plastic bakje plaatsen en nu al uitkijken naar de lunch van morgen.

6. Zorg voor een vaste opbergplek

Vaak slingeren er bakjes zonder deksels in willekeurige keukenlades rond. Je bent ‘s ochtends aan het zoeken naar complete lunchtrommels en dat kan enorm tijdrovend zijn. Zorg dat alle potjes, trommels en containers een vaste plek krijgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme