Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Persoonlijk februari 7, 2014

To au pair or not to?

Jarenlang vertoefde ik in kamp NEE. Met verve verdedigde ik het standpunt dat een au pair te veel inbreuk maakt op je privacy. Inmiddels waren vriendinnen naar kamp JA overgestapt. Ben jij een twijfelaar? Onze overwegingen bieden uitkomst.

Kamp JA:

Vriendin A., arts: Karen, de eerste au pair uit Brazilië, was meteen een voltreffer. Dochter liep weg met haar en Karen ging op in het gezin zonder overdreven aanwezig te zijn. De afspraken zijn duidelijk. Na het eten met de kinderen gaat ze naar zolder, waar ze alles heeft en in het weekend is ze altijd met vriendinnen op pad. Sinds de au pair heeft ze tijd voor sporten, met manlief uit eten en samen golfen. En als drukke arts heeft ze geen zorgen meer over het wegbrengen en ophalen van de kinderen. Woensdag is haar dag en dan heeft ze alle tijd. Er is geen stress en chaos meer.

Vriendin V., marketingmanager: Heeft in haar huis in Bergen in de tuin een mooi geïsoleerd tuinhuis staan met alles erop en eraan. De au pair heeft zo een eigen plek en het gezin veel privacy. Kan ‘s ochtends op tijd weg richting de randstad wat het leven een stuk makkelijker heeft gemaakt.

Vriendin S., uitgever: Kiest al een paar jaar voor een Engels sprekende au pair die dagelijks ook die taal spreekt met de kinderen. Ziet de meerwaarde van tweetaligheid op de lange termijn en merkt dat de kinderen het ook leuk vinden. Au pair woont net als bij V. in een apart tuinhuisje.

Kamp oorspronkelijk NEE:

Mijn eigen conclusie: Ons huis in Nederland leende zich niet voor een au pair aan huis, maar sinds de verhuizing naar Zuid Afrika heb ik continu Nederlandse au pairs in huis. De kinderen krijgen via haar en ons de Nederlandse taal goed mee en traditionele waarden en gebruiken (Smakelijk eten, smakelijk drinken, hap hap hap…). Lonneke, de huidige engel, kan een aardig balletje trappen, waardoor zoon J. furore maakt op het voetbalveld. Door de enorme flexibiliteit en vrijheid is ons leven veel aangenamer geworden. Meer tijd voor elkaar en voor eigen hobbies. Ik zou nu niet meer zonder willen en als we terug gaan naar Nederland klik ik op de Funda zoekmachine ‘met tuinhuis’ aan. Is die button er niet? Tijd voor een vooruitziende mail naar mijn Funda vrienden.

Overtuigd? Ik vind mijn (Nederlandse) au pairs via greataupair.com, liever via een officieel buro werven dan kun je o.a. kijken bij aupair-nederland.nl.

Reageer op artikel:
To au pair or not to?
Sluiten