Melissa Eissens
Melissa Eissens Mind 1 jan 2018
Leestijd: 3 minuten

Mannen begrijpen niet wanneer jij toestemming geeft voor seks (en dit is waarom)

Vaker gehad dat jij ‘nee’ zegt en je man doet het toch? Uit onderzoek blijkt dat dit ook voorkomt op seksueel gebied. Mannen begrijpen het verschil tussen seksuele interesse en daadwerkelijk seks willen niet.

Wij (vrouwen) zijn inmiddels zo ver geëmancipeerd dat wij voor onszelf durven op te komen en ook zeker willen zeggen wanneer iets ons niet bevalt. Hoe dan ook lijken mannen dit niet altijd te begrijpen. Zelfs wanneer wij duidelijk ‘nee’ zeggen, komt de boodschap niet aan.

Don’t blame them

Gelukkig kan de wetenschap ons hier een handje bij helpen om dit te leren begrijpen. Uit een recent onderzoek van de Journal of Interpersonal Violence (Universiteit Binghamton) blijkt namelijk dat mannen sommige dingen simpelweg gewoon niet snappen. En daar kunnen ze zelf ook niets aan doen. Het is gewoon zo.

Het verschil

Mannen begrijpen het verschil tussen ‘toestemming’ krijgen en ‘gewoon interesse’ niet altijd. En dan hebben we het over dit op seksueel gebied. Een man begrijpt niet wanneer een vrouw simpelweg alleen onschuldige seksuele interesse heeft (en hier verder niets mee wil) en wanneer een vrouw ook echt toestemming geeft aan de man om samen het bed in te duiken.

LEES OOK: Stellen die het spannend maken in de slaapkamer versterken hun relatie

Groen licht voor seks

Wanneer een vrouw wel seksueel geïnteresseerd is, wil natuurlijk niet meteen zeggen dat ze ook al heeft ingestemd om seks te hebben. Voor mannen is dit een hele fijne lijn die ze niet goed kunnen inzien. Mannen verwarren deze twee situaties met elkaar en denken te vaak dat een vrouw groen licht heeft gegeven voor seks, terwijl de vrouw haar licht toch echt nog op rood staat.

Het onderzoek

Dit geldt natuurlijk alleen voor de mannen die meededen met dit onderzoek, want daar zijn de resultaten op gebaseerd. De onderzoekers voerden een studie uit waar 145 mannen aan meededen. Voor het onderzoek gingen de mannen op date met een aantrekkelijke vrouw, hun lichaamstaal en de gesprekken werden geanalyseerd.

Uit de studie bleek dat mannen de neiging hebben seksuele interesse te verwarren met de toestemming om daadwerkelijk in te zijn voor seks. Zelfs als een vrouw ‘nee’ had gezegd, fysiek of verbaal aangaven dat ze niet geïnteresseerd waren in seks, ontstond er verwarring bij mannen en kwam de boodschap niet duidelijk aan.

Twee specifieke gevallen

Uit het onderzoek kon verder nog worden opgemaakt dat er twee specifieke gevallen zijn wanneer mannen zelfs meer geneigd zijn aan te nemen dat een vrouw uit is op seks. Wanneer er tussen de man en vrouw eerder seksuele activiteit is voorgekomen, gaat de man er vanuit dat ongeacht de situatie, de vrouw weer uit is op seks. Maar ook als de toestemming van de vrouw dubbelzinnig is, neemt de man dit aan als een ‘ja’. Terwijl dit net zo goed een ‘nee’ had kunnen zijn.

Dus, vrouwen. Je hebt niet voor niets een stem gekregen, gebruik die! Maak mannen duidelijk wat je wel en niet wilt. Want zover wij nu weten, kunnen we het ze niet kwalijk nemen dat ze een ‘ja’ voor een ‘nee’ aannemen. Dus moeten wij een stapje extra doen om die verwarring bij ze weg te nemen.

LEES OOK: Bam! Vrouwen zijn gelukkiger in een relatie met een lelijke man

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Scarymommy

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme