Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Work & Life 13 feb 2018

Tof om thuis met je kinderen te proberen: bellenblaas bevriezen

Op plaatsen in de wereld waar het nu vriest is het een ware hit: het bevriezen van een bel op een potje bellenblaas. Wereldwijd doen kinderen dit in de achtertuin en maken er dan een filmpje van. Het lukt nu ook in Nederland!

Het is een vreselijk koude dag, met vorst aan de grond. Gelukkig kun je ook heel toffe dingen doen met deze kou, bijvoorbeeld bellen bevriezen! De Nederlandse Leuntje uit Alphen aan den Rijn probeerde het uit, en het resultaat is te gek.

Bel bevriezen

In Nederland is het vaak niet koud genoeg om deze truc te doen, maar als de teller op min twee staat, kun je het allicht proberen. Leuntje blies een bel met een gewone bellenblaas en plakte deze op de bovenkant van een open potje bellenblaas. Ze zette ‘m op de grond in de achtertuin en begon te filmen. ‘Het duurde maar een minuut tot de hele bel bevroren was. Toen de bevriezing voltooid was, knapte de bel op een prachtige manier’, vertelt ze tegen RTL Nieuws.

Dat laatste is eigenlijk niet de bedoeling. Als het hard genoeg vriest, wordt de bel zo hard, dat je hem van de bellenblaas af kunt halen en er ijskristallen in komen.

Zelf proberen?

Wil je deze truc ook eens thuis proberen? Leuntje heeft een paar handige tips: ‘s Ochtends vroeg is de beste tijd, want dan is het nog koud en ook licht genoeg om een mooie foto te maken. Ook moet je zorgen dat je uit de wind staat, anders wordt het heel lastig.’ Maar haar belangrijkste tip is misschien wel: ‘Heb een beetje geduld, en geef niet meteen op want het lukt bijna nooit in één keer.’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Tof om thuis met je kinderen te proberen: bellenblaas bevriezen
Sluiten