Maaike van de Graaf
Maaike van de Graaf Kinderen 30 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Jochie verloor benen door mishandeling en haalt nu geld op voor ziekenhuis

Het is een triest en verdrietig verhaal. De vijfjarige Tony werd als baby mishandeld door zijn ouders waardoor zijn benen geamputeerd moesten worden. Als bedankje voor het ziekenhuis dat hem heeft geholpen, haalt hij nu geld op.

En dat deed de stoere Tony door maar liefst tien kilometer op beenprotheses te lopen.

Tony Hudgell

Het jochie is als baby zwaar mishandeld door zijn biologische ouders, waarna zijn benen in het Evelina London Children’s Hospital zijn geamputeerd. Inmiddels is hij geadopteerd door een stel dat maar al te trots op hem is. Al helemaal door zijn geweldige actie om geld op te halen voor het ziekenhuis.

Tony kreeg onlangs namelijk twee protheses waardoor hij weer stukjes kon lopen. Toen hij op televisie zag hoe een veteraan geld ophaalde door middel van een wandeling, besloot hij hetzelfde te doen. Zijn doel was om vijfhonderd pond op te halen, maar inmiddels heeft hij al meer dan een miljoen binnengehaald.

Trotse adoptieouders

De adoptieouders van Tony zijn met alle recht hartstikke trots op wat hij heeft bereikt. Zijn vader laat weten: ‘We zijn onwijs trots op wat Tony heeft bereikt. De vele donaties en de verbetering van zijn lopen heeft al onze verwachtingen overtroffen.’

Volgens zijn vader is het zelfvertrouwen van Tony door de actie ook erg gegroeid. ‘Hij heeft zelfs geprobeerd op te staan en een stap te zetten zonder hulp. Dat is dan ook zijn volgende uitdaging.’

De biologische ouders van Tony zitten een gevangenisstraf uit van tien jaar. 

Bekijk hieronder het filmpje over de dappere Tony:

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

BBC

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme