Noah Korevaar
Noah Korevaar Work & Life 11 dec 2020
Leestijd: 4 minuten

Dit is de top 10 beste Netflix-series ooit volgens Rotten Tomatoes

Wanneer je op de bank ploft voor een avondje Netflix, kan het zomaar zo zijn dat je zonder ook maar iets te hebben gekeken weer naar bed gaat. Het aanbod is duizelingwekkend, dus vragen we bij vrienden en familie altijd naar tips.

Ja, de nieuwe Top 10-functie helpt, maar het blijft lastig om de echte pareltjes op te duikelen. Er staat immers vooral ook een hoop crap op de streamingdienst.

De beste Netflix-series ooit

Gelukkig hebben we Rotten Tomatoes nog, een site die recensies van critici én gebruikers verzameld en zo tot een totaalscore komt. Hoe hoger het percentages, hoe groter deel van de recensenten positief waren over de titel in kwestie.

We maken de balans op: dit zijn de 10 beste Netflix-series aller tijden als we Rotten Tomatoes moeten geloven.

10. Unorthodox (Rotten Tomatoes: 95%)

We trappen de top 10 af met Unorthodox, een miniserie die in 2019 naar Netflix kwam. We volgen Esther Shapiro, een jonge vrouw die op een dag besluit om haar ultra-orthodoxe gemeenschap en gearrangeerde huwelijk achter zich te laten. Haar doel? Muzikant worden. Al snel wordt ze echter achtervolgd door haar verleden.

9. When They See Us (Rotten Tomatoes: 96%)

When They See Us geeft een confronterend kijkje in het rechtssysteem van Amerika. Deze op een waargebeurd verhaal gebaseerde serie gaat over The Central Park Five. Zij werden verdacht van het verkrachten van een vrouw in Central Park in 1989. Klein probleem: ze zijn onschuldig.

8. Never Have I Ever: seizoen 1 (Rotten Tomatoes: 96%)

De productie van het tweede seizoen van Never Have I Ever is gestart. Een goed moment om dus het eerste seizoen te starten. Het ziet er op het eerste gezicht uit als een sitcom voor tieners, maar laat je daar niet door afschrikken. Deze Netflix Original is briljant geschreven en spreekt een breed publiek aan. Je volgt de avonturen van Devi Vishwakumar, een Indisch-Amerikaanse tiener die er alles voor over heeft om eindelijk populair te worden.

7. Russian Doll (Rotten Tomatoes: 97%)

Russian Doll is eigenlijk de perfecte serie voor 2020: Nadia heeft een slechte dag die nooit eindigt. Telkens weer legt ze het loodje en moet ze opnieuw beginnen. Een topserie die heerlijk afgerond afloopt, zonder dat je eeuwig bezig bent met wachten op nieuwe seizoenen.

6. Sex Education: seizoen 2 (Rotten Tomatoes: 97%)

Sex Education is al twee jaar op rij een grote hit. Otis Milburn is een socially awkward middelbare scholier die bij zijn moeder woont, een sekstherapeut. Dat maakt Milburn een terughoudende deskundige, dankzij alle gesprekken met zijn moeder, handleidingen en video’s die door het huis slingeren. Samen met zijn beste vriend Eric en vriendin Maeve zet hij een ondergrondse seks-therapie kliniek op voor hun schoolgenoten.

5. Ozark: seizoen 3 (Rotten Tomatoes: 97%)

Ozark stond tot onze verbazing afgelopen week opeens vrij hoog in de top 20 grootste franchises van dit moment. Seizoen 3 was een daverend succes, en een vierde heeft al groen licht gekregen. Financieel adviseur Marty Byrde heeft als grootste klant een groot drugskartel. Wanneer zijn zakenpartner geld wegsluist moet Marty alle (illegale) mogelijkheden verkennen om het geld terug te verdienen.

4. Dead To Me: seizoen 2 (Rotten Tomatoes: 97%)

Jen is boos en verbitterd na de gewelddadige dood van haar man Jeff. Ze ontmoet Judy, ook een weduwe, maar met een minder gespannen blik op de wereld. Er groeit een krachtige vriendschap, maar niemand heeft door dat Judy een duister geheim verbergt…

3. Mindhunter: seizoen 2 (Rotten Tomatoes: 99%)

Het tweede seizoen van Mindhunter was eigenlijk nog beter dan het eerste. Dit keer spelen een aantal racistisch gemotiveerde moorden in Atlanta een belangrijke rol, gebaseerd op een echte zaak uit 1980. En, goed nieuws: David Lynch heeft een megadeal met Netflix gesloten voor meer films en series!

2. Dash & Lily (Rotten Tomatoes: 100%)

Perfect voor december, nu we helemaal in de kerstsferen zitten: Dash & Lilly. Een rom-com, maar dan in serie-vorm. Dash heeft een hekel aan de feestdagen en kerstmis. Lily is er juist helemaal dol op. Al snel ontdekken ze desalniettemin dat ze een hoop gemeen hebben.

1. The Queen’s Gambit (Rotten Tomatoes: 100%)

De best presterende serie op Rotten Tomatoes van Netflix is een recente: The Queen’s Gambit. De schaakserie die praktisch vanuit het niks afgelopen maand uitgroeide tot een megahit. Over dat succes lees je hier meer.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

NSMBL

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Dit is de top 10 beste Netflix-series ooit volgens Rotten Tomatoes
Sluiten