Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Body 30 mrt 2014

Top 5 drankjes waarmee je afvalt

Ik weet nog dat bij mij het besef kwam een jaar nadat nr. drie geboren was. De extra pondjes die er maar niet af wilden gaan moesten nu toch echt aangepakt worden. Tussen nr. één en twee was ik significant veel afgevallen met een paardenmiddel, maar inmiddels weet ik dat alleen de combinatie bewegen en een gezond en uitgebalanceerd eetpatroon tot blijvend afvallen kunnen leiden.

Toch zijn er een aantal drankjes die je kunnen helpen om het afvallen te versnellen of een boost te geven. En dat kunnen we wel gebruiken voor dat extra zetje in de goede richting.

Detox Sappen

Detox sapjes zijn echt je bondgenoten in de strijd tegen de extra kilo’s. Je maakt ze gemakkelijk in je eigen keuken, met behulp van een blender en de juist fruit- en groentesoorten. Citrusfruit staat bekend om zijn sterke detox capaciteiten, dus om je lichaam te reinigen voeg je wat van deze fruitsoort toe. Vezelrijke wortelsoorten zoals gember, wortel en appel doen het ook goed, omdat ze het spijsverteringsstelsel goed laten functioneren en wegens de vele antioxidanten die het aan je lichaam toevoegt. Deze beschermen je lichaam tegen vrije radicalen die je gezondheid kunnen aantasten. Eén flink glas detoxsap houdt de problemen buiten de deur. Bovendien helpt het met afvallen op een natuurlijke, snelle manier. Houd wel rekening met een effect bij minimaal twee detoxsessies per jaar. Hier vind je een berg aan detoxsap recepten.

2. Groentesappen

Van groentesappen kun je op de lange termijn veel effect hebben als je de juiste groenten uitkiest. De meest geschikte zijn de kruisbloemigen, zoals bloemkool, brocolli en andere koolsoorten. Het maakt niet uit of je ze alleen of samen blend. Er is bijna geen beter anti vet wapen die het gif in je lichaam buiten de deur houdt. Los van het vrije radicalen verhaal worden de hormoonlevels in balans gehouden. Kruisbloemgroenten zijn rijk aan fytonutriënten die het algehele vetnivo aanpakken en bloed en suikerlevels controleren. Ze balanceren de hormoonlevels, boosten je metabolisme en ontgiften je lichaam. Hier vind je een paar goeie groentesap recepten.

3. Groene thee

Groene thee wordt al eeuwen gebruikt vanwege diverse voordelen, waarvan afvallen slechts een daarvan is. Het zal je niet veel meer dan een paar pondjes schelen, maar het is een geweldige toevoeging aan je dieet op de lange termijn. Een kop groene thee per dag geeft je alle antioxidanten die je nodig hebt en zal je vetverbranding versnellen. Het onderdrukt je hongergevoel en geeft je energie. En daar zit de crux in, het geeft je net dat extra zetje die je over de drempel helpt. Het zou ook moeten helpen met ontspannen en minder gestresst zijn.

4. Fruit sap – Cranberry en Peer

Binnen het fruit rijtje pak je met Cranberry en Peer de meest gezonde en efficiënte van de vele fruitsoorten vanwege het hoge aantal vitamine C. Naast het stimuleren van je metabolisme voorzien deze twee gezondheidsbommetjes in alle vitaminen en proteïnen die je nodig hebt, cranberry helpt bij blaasproblemen en peer voegt magnesium, kalium en fosforen toe. Die weer goed zijn voor je botten.

5. Zwarte koffie

Indien met mate gebruikt kan zwarte koffie een aantal gunstige voordelen brengen zoals de hoeveelheid antioxidanten maar ook het doen afnemen van de kans op diabetes en een hartafwijking. Koffie boost je metabolisme en laat je sneller calorieën verbranden. Pas op dat je geen suiker of melk zoetstof toevoegt, die voegen niks toe, behalve meer calorieën dan.

Concluderend zijn dit dé vijf efficiënte drankjes die je in je dieet moet toevoegen als je snel en natuurlijk wilt afvallen, zonder terug te vallen op de pakjes en zakjes die chemisch en onaantrekkelijk zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Top 5 drankjes waarmee je afvalt
Sluiten