Redactie
Redactie Mind 29 mei 2014

Train je geheugen met je smartphone

We schreven al eerder over de typische vergeetachtigheid waar nieuwe moeders vaak last van kunnen hebben. Deze zogeheten Mamnesia kan knap vervelend zijn, vooral als er juist zoveel is dat je moet onthouden. Maar gelukkig is het geheugen iets dat je kunt trainen: laat je smartphone voortaan vóór je werken en train je hersenen met deze apps:

1. Ruzzle

Om dit snelle bordspel te winnen moet je zoveel mogelijk woorden vinden in twee minuten. Je kunt je vrienden uitdagen voor een potje of tegen een willekeurige tegenstander spelen. Ruzzle is gratis te downloaden via de App Store.

2. Lumosity

Met de Lumosity app kun je je hersenen gericht trainen. Minder dingen kwijtraken, namen beter onthouden of sneller nieuwe dingen oppikken? Vul je naam, geslacht, leeftijd en opleiding in en er rolt een speciaal voor jou ontwikkeld ‘trainings’ programma uit. Lumosity is gratis en te downloaden in de App Store.

3. Wordfeud

Opeens sloeg iedereen weer aan het scrabbelen: wordfeud was een tijdje hot topic op kantoor. De rage is wat gezakt maar daarom is het spelletje er niet minder leuk, en leerzaam, om geworden. €2,79 via de App Store.

4. Memory

Door de verschillende niveaus is dit geheugenspelletje leuk voor jou en je kinderen. €1,79 via de App Store.

5. Kruiswoordpuzzels

Old school puzzelen zoals oma dat deed, maar dan op je smartphone. De app is gratis en download je hier.

6. Andoku Sudoku

Nog zo’n rage: de sudoku! Deze Japanse cijferpuzzel is de ultieme hersenkraker. De app kost €1,99 en is hier te downloaden.

7. How Stuff Works

De titel zegt het al: deze app vertelt je door middel van video’s, podcasts en quizzen precies hoe de vork in de steel zit. Maar liefst 30.000 dingen worden simpel en duidelijk aan je uitgelegd. De app is gratis en hier te downloaden.

8. Lingo

Lingo blijft leuk, en met de handige app van het tv-programma kun je nu overal je woordenschat vergroten.
Lingo kost €0,89 o.a. via de App Store

9. Einstein’s Hersen Gymnastiek

Train je hersenen met korte oefeningen over rekenen, taal en logica. Van wie kun je het beter leren? €4,49 via de App Store.

10. Duo Lingo

Een nieuwe taal leren kan knap lastig zijn. Deze app helpt je een handje met je uitspraak, woordenschat en grammatica. Gratis via de App Store.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Train je geheugen met je smartphone
Sluiten