Redactie
Redactie Kids 13 februari 2015

Transgender jongen (9) laat zien dat het oké is om anders te zijn

Milla is geboren als een meisje, maar haar hersenen vertellen haar dat ze eigenlijk een jongen is. Al vanaf jongs af aan weigerde ze alles wat met meisjesdingen te maken heeft. Nu is Milla 9 en mama Renée heeft het, op dit moment ingewikkelde, leven van Milla prachtig samengevat in een video die ze op Facebook deelt.

Genderdysforie komt voor uit het feit dat iemand zich onprettig voelt bij het geslacht waarmee hij of zij geboren is. In de volksmond wordt een persoon die genderdysforie heeft ook wel ‘transgender’ genoemd. Milla speelde niet met poppen, ze hield niet van jurken en was fan van Spiderman en de Ninja Turtles. Ze is geboren in een verkeerd lichaam en zijn moeder laat door middel van de video zien, hoe belangrijk het is om naar je kind te luisteren.

“Op een dag kwam Milla in tranen naar me toe en vroeg of er medicijnen zijn om écht een jongen te worden.”

Milla wilde niet meer alleen op een jongen lijken, ze wilde het ook echt zijn. Renée zag hoe ongelukkig ze was en als ze borsten zou krijgen zou Milla ze eraf halen. Het bleek geen fase, Milla lijdt aan genderdysforie. Iets wat verstopt zit in de genen. En iets waar zo snel mogelijk verandering in moet worden gebracht, volgens de doktoren.

“Ongeveer de helft van mensen met genderdysforie pleegt zelfmoord. Daar willen wij voor waken.”

Daar iedereen onvoorwaardelijk van zijn kinderen houdt, hopen we Milla zo snel mogelijk weer gelukkig te zien, want kijk nou wat een stoere knul. Om dit moment heeft Milla het zwaar en wordt-ie gepest op school. Kinderen zijn keihard, maar wij weten zeker dat het, met zo’n familie om hem heen, goed gaat komen met ‘m. Waanzinnig mooie video.

Heb jij ervaring met genderdysforie? Vertel erover en wellicht heb je tips waar we allemaal van kunnen leren.

Nog meer ontroerende verhalen? Lees dan eens dit artikel over het bijna blinde meisje die voor het eerst haar moeder ziet.

Reageer op artikel:
Transgender jongen (9) laat zien dat het oké is om anders te zijn
Sluiten