Sophie Nortier
Sophie Nortier Work & Life 24 feb 2021
Leestijd: 3 minuten

Treat yourself! 8 Tips voor zwangeren nu de lockdown versoepeld wordt

Nu de lockdown maatregelen weer worden versoepeld, wordt ook het vooruitzicht voor zwangeren ook wat comfortabeler. Daar waar je misschien bang was dat je nog binnen moest blijven tot de bevalling, wordt er ineens weer een heleboel mogelijk. Dus laat jezelf verwennen!

Je voorgangers hadden je waarschijnlijk al lekker gemaakt met alle perks van het zwangere leven, waarbij je jezelf eens heerlijk kon verwennen. En toen kwam de lockdown en zag je alle plannen in duigen vallen. Maar nu wordt het toch echt tijd om deze plannen weer nieuw leven in te blazen.

1. Massage

Die hele bekken en onderrug begonnen toch wel erg snel te versoepelen, met de daarbij horende pijnen en ongemakken. En die zwaarder wordende buik en borsten beginnen toch wel veel van je schouders te vragen, zeker wanneer je in de thuiswerksituatie geen beschikking hebt tot een ergonomisch afgesteld bureau en dito bureaustoel. Om over die vermoeide benen en voeten maar niet te spreken!

Natuurlijk heeft je partner het nodige geprobeerd, maar hoe lief ook bedoeld, it’s not quite the same

Geef jezelf een zwangerschapsmassage (of laat je partner het doen)

2. Kapper

Ja, er kwamen allerlei tips en tutorials om zelf die ongetemde manen aan te pakken. Maar het resultaat was toch nooit helemaal hetzelfde als bij jouw geliefde kapper. En eigenlijk was het gebrek aan een hoofdmassage tijdens het wassen ook een enorme domper. Dus boek die kappersafspraak. Je voelt je weer gegarandeerd als nieuw.

3. Pedicure

Die buik begint te groeien en het weer wordt mooier. Klinkt dit jou nog niet als een probleem in de oren? Wacht dan nog even een paar weken of maanden, dan begrijp je waar we het over hebben. Want die buik zit plots toch echt enorm in de weg als je die onverzorgde wintervoeten wilt aanpakken.

Nu de lieve zorgzame mensen van de schoonheidssalon weer voor je klaar zitten, wordt het tijd jezelf te laten verwennen met de full package; scrub, massage, eeltbehandeling en aftoppen met een zonnige lak.

4. Babymoon

Nee, een vliegreis naar een zonnig oord zit er nog niet in. Maar heel eerlijk, zo ontspannen is zo’n lange reis ook helemaal niet.

Gelukkig heeft ons eigen landje ook echt ontzettend veel pareltjes waar je volledig tot rust kunt komen. Dus ga er eens lekker voor zitten en struin alle BNB’s, Tiny Houses en hutjes op de hei af.

5. Boeken lezen

Oké, dit was misschien al onderdeel van je dagelijkse lockdownroutine wanneer je zwanger bent van je eerste. Maar wanneer je al kids hebt rondrennen in huis, die nu ein-de-lijk weer naar school of de opvang kunnen, wordt dit een hemels momentje.

Zet een pot thee, open een pak koekjes en installeer je eens heerlijk op de bank of in de zon in je tuin.

Lees ook: Zwanger? Schroom niet deze 9 perks volledig uit te buiten!.

6. Brow bar

‘Oh sorry, mijn webcam doet het niet’ een veelgehoorde opmerking tijdens de videomeetings met werk. Maar we weten allemaal dat die webcam’s tegenwoordig écht niet zo vaak falen als dat we deze woorden hebben gehoord. Wat is dan wel de boosdoener? Wij gokken op die wildgroei boven je fonkelende zwangere ogen.

7. Waxxxx it

Even terugpakkend naar punt drie en zes hierboven, er is nog meer wildgroei… En al is dat steeds meer uit het zich aan het raken, in je achterhoofd blijft het spoken.

8. Shoppen

Oké, deze is nog niet helemaal zoals we het zouden wensen natuurlijk. Maar het kán straks wel weer. Dus zoek de leukste baby- en mamawinkels uit, plan de afspraak in en ga even lekker door de winkel struinen. Zoveel leuker dan online!

6x rare dingen die jullie deden vanwege nesteldrang tijdens de zwangerschap

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Treat yourself! 8 Tips voor zwangeren nu de lockdown versoepeld wordt
Sluiten