Trek je bikini maar aan! Is dit dé nieuwe sporthype in het zwembad?

Als er één sport goed voor je lijf is, dan is het wel zwemmen. Denk nu niet gelijk aan suffe baantjes trekken of aquarobics voor senioren, want er is een nieuwe trend in zwembadland!

We hebben het over Speedo Fit. Het is een workout die ontwikkeld werd door Speedo zelf en zij omschrijven de oefeningen als crossfit in het water. De nieuwe vorm van trainen bestaat uit een combinatie van cardio, weerstandsoefeningen, stretchen en gewichtheffen, allemaal onder water. Het voordeel daarvan is dat je je lichaam minder belast dan gelijkvormige workouts op het droge. Ook herstel je sneller van een workout en verkleint het de kans op blessures aanzienlijk.

Onderwaterfitness

Pierre Martin van Speedo USA: ‘Het zwembad mag echt een all-in fitnesscentrum worden.’ Daar houden ze in hun nieuwste collectie sportkleding maar al te goed rekening mee, want speciaal voor de Speedo Fit workouts zijn er speciale sportschoenen voor in het water te koop.

Om de workouts te promoten werd er in Los Angeles een demonstratie gedaan door Olympische sporters, in de weer met squats, lunges en buikspieroefeningen. Helaas is Speedo Fit nog niet naar Nederland gekomen, maar de manier waarop er in Amerika op gereageerd wordt belooft veel goeds voor een eventuele doorbraak in Europa. Wij kunnen in ieder geval niet wachten!

Benieuwd naar de workouts? Op de website van Speedo kun je instructiefilmpjes bekijken.

Zou jij meedoen aan Speedo Fit? Laat het ons weten!

Lees ook: Zo stop je sporten in een overvolle agenda.

Reageer op artikel:
Trek je bikini maar aan! Is dit dé nieuwe sporthype in het zwembad?
Sluiten