Redactie
Redactie Gezondheid 5 februari 2015

Trend: African wax prints van Vlisco

Vlisco creëert al sinds 1846 bijzonder mooie stoffen met kleurrijke Afrikaanse wax prints. Veel Nederlanders weten niet eens dat het in Helmond gevestigde bedrijf, al jaren erg gewild is in Africa. Vrouwen hebben een flink bedrag over voor een echte Vlisco jurk.

Afgelopen jaren zien we steeds vaker dat Vlisco de handen ineen slaat met mode of interieur ontwerpers. Zo is er een stoel van het designer duo Studio Job (nog steeds te koop!) en heeft HAY African wax print kussens in de collectie.

Stoel, €3.390.00 Studio Job

Viktor & Rolf

Ook Viktor & Rolf showde afgelopen Paris Fashion Week een collectie met stoffen van het oer-Hollandse Vlisco. De collectie is geïnspireerd op Vincent van Gogh en laat een explosie van prints, bloemen, graan en bamboe zien. De African wax print is hot en steeds meer merken laten zich inspireren door de designs van Vlisco. Binnenkort zijn op Vlisco geïnspireerde mode en woonaccessoires waarschijnlijk over te koop! Maar als jij handig bent met de naaimachine koop dan nu al je lap stof bij Vlisco, daar heb je de originele en mooiste exemplaren.

Kussen african wax print, €45,48 via Etsy

African wax print geïnspireerde kussens, €58 HAY via Voltexdesign

Reageer op artikel:
Trend: African wax prints van Vlisco
Sluiten