Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Mode 21 mrt 2019
Leestijd: 3 minuten

De leukste kindermode trends voor de lente en zomer

Als we naar buiten kijken beseffen we ons het misschien nog niet, maar de lente is toch echt officieel begonnen. Het is misschien nog net iets te koud voor etentjes in de tuin, borrels op het terras en picknicks in het park. Maar waar we de lente wel alvast mee in kunnen luiden – en waar we het aardig warm van krijgen, want het is een sport op zich – is shoppen! Binnenkort mogen de winterjassen weer naar zolder en maken onze dikke truien plaats voor lentemode. Evenals de garderobekasten van onze kinderen, die vast een upgrade mogen gebruiken gezien ze groeien als kool. Als je dit weekend gaat shoppen kun je alvast inspiratie opdoen met de leukste kindermode trends voor het voorjaar en de zomer!

Lekker kleurrijk

Hoewel kinderkleding altijd al in allerlei leuke kleurtjes verkrijgbaar is, doen veel merken er een schepje bovenop. Er hangen zelfs primaire kleuren – rood, blauw en geel – tussen de kledingrekken. Maar ook voorgewassen en zachte pastelkleurtjes blijven populair. Opvallend is dat niet alleen de meisjesafdeling meer zal stikken van roze kledingstukken. Ook jongens zullen aankomende zomer in roze shirts, broeken en accessoires paraderen. Hartstikke leuk – want waarom is roze perse een meisjeskleur – als je het ons vraagt!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 
Een bericht gedeeld door zita laureyssens (@zitamodel) op 18 Mrt 2019 om 5:15 (PDT)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 
Een bericht gedeeld door Bobilly (@bobillywebshop) op 18 Mrt 2019 om 11:52 (PDT)

Fijne stofjes

Qua stoffen groeit het hele organische aspect enorm. Tegenwoordig is het niet lastig om biologische kleding te kopen én een stijlvolle garderobe in te richten. Het is super om te zien dat veel merken hun verantwoordelijkheid nemen en op zoek zijn naar oplossingen voor de milieuvriendelijke productiemethode. De kledingschappen zullen zich de komende seizoenen vooral vullen met linnen, maar ook badstof en natuurlijk katoen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 
Een bericht gedeeld door JUSTINE (@justy_olive) op 21 Mrt 2019 om 3:57 (PDT)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 
Een bericht gedeeld door H&M Kids (@hm_kids) op 14 Mrt 2019 om 1:01 (PDT)

Bijzondere accenten

Van borduursels tot ruffles fringles; veel kledingstukken zijn voorzien van een unieke touch. Ook zullen er weer zomerse printjes, leuke afbeeldingen en gave teksten voorbij komen. Al met al zullen alle kids er heel vrolijk bijlopen dit voorjaar (en de zomer).

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 
Een bericht gedeeld door H&M Kids (@hm_kids) op 19 Mrt 2019 om 12:38 (PDT)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 
Een bericht gedeeld door H&M Kids (@hm_kids) op 16 Mrt 2019 om 10:02 (PDT)

Atletische invloed

Last but not least; in de zomervakantie is het relaxen geblazen! Dan komen de comfortabele looks goed van pas. Veel kinderkleding die tijdens de zonnige seizoenen helemaal hip is bevat elastische afwerkingen; ideaal!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 
Een bericht gedeeld door H&M Kids (@hm_kids) op 5 Mrt 2019 om 7:52 (PST)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 
Een bericht gedeeld door Zara Kids (@zarakids) op 11 Mrt 2019 om 11:27 (PDT)

Lees meer over de lente:

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Lunamag

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme