Redactie
Redactie Persoonlijk 4 september 2015

En de prijs gaat naar…

Fammes Inge is boos. Heel boos. Je gelooft je ogen en oren niet wat er door mensen de ether in wordt geslingerd. Gewoon, omdat het kan? En daarom reikt zij prijzen uit…

Beste Dennis, Geoffrey, Freek, Christa en Hennie,

Van harte gefeliciteerd!

Jeetje, wat hebben jullie het de jury moeilijk gemaakt! Zelden hadden we zo’n moeite met kiezen; de inzendingen stroomden in groten getale binnen. En, we geven het toe, het was een close call: er waren honderden inzendingen die allemaal minstens zoveel aanspraak op de titel maakten. Maar uiteindelijk passen er maar vijf mensen op het podium.

En dat zijn jullie! Hartelijk gefeliciteerd met jullie prijs voor de meest kortzichtige, onnozele en mensonterende levensovertuiging aller tijden!

Vijfde prijs: Geoffrey Diederich

Leren zwemmen is een optie.
Daarna vluchten.
Maar waarom geld in de vluchtelingen steken terwijl er hier armoede zat is en waar nauwelijks war aan gedaan word.
Dus eigen volk eerst.
Eerst de voedsel banken bij zien te benen die hebben het al druk.
Dus armoede zat hier zo.
Nederlanders word wakker en zie dat.

Vierde prijs: Dennis de Wit

Dat jongetje word ingezet door het linkse zooitje om sympathie te kweken voor het vluchtelingenprobleem, ik blijf bij mijn standpunt om die mensen op te vangen in de eigen regio en de grenzen te sluiten, weg ermee.

Derde prijs: Freek Pruis

Wie neemt dan in godsnaam zijn kleine kinderen mee in een overvolle boot, waarvan iedereen voor hij of zij vertrekt weet dat er een grote kans is dat je gewoon nooit ergens aan de wal zult komen. Tuurlijk is het erg, maar de schuld lig vooral aan de ouders.

Tweede prijs: Christa Athina Alexandre

Daarom hebben ze 6000 euro om hier te konen, daarom hebben ze dure oortjes voor hun dure I-phones, met dure gympen etc. Meestal jonge mannen, die het eten wat ze krijgen in Europa op de grond gooien of enige hulp van voedsel weigeren omdat het niet ” halal” is!! Die hulpgoederen weg gooien, die elkaar in elkaar slaan, overhoop steken. Zo zielig zijn ze niet. Het paard van Troje word binnen gehaald. Word eens wakker ipv de goede Samaritaan uit te hangen denk eens aan je eigen volk. Gezinnen genoeg hier die naar de voedselbank moeten, armoede hebben. Laat ze in Turkije blijven, daar is het veilig. Maar nee, koste wat het kost moet het hierheen, omdat ze weten hoe dom en naïef ze hier zijn. Een dodelijke vergissing!!

Eerste prijs: Hennie Beekwilder

Gewoon laten liggen daar zijn de meeuwen voor.

Eervolle vermelding: Marco Eefting

Die vluchtelingen mogen alleen blijven als ze werke en dat ze geen geld meer krijge.

NB. Spelfouten toch gehonoreerd
We zeiden het al eerder: zelden heeft de jury het zo moelijk gehad bij het aanwijzen van vijf winnaars. Overigens is het criterium ‘spelfouten betekenen uitsluiting van deelname’ komen te vervallen, want dan hadden welgeteld ALLE inzendingen ongeldig verklaard moeten worden. Grammaticale onjuistheden en/of andere spellingtechnische gebreken zijn derhalve ongewijzigd blijven staan.

Reageer op artikel:
En de prijs gaat naar…
Sluiten