Rachelle Weiler
Rachelle Weiler Work & Life 27 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Tropisch weer! Dit zijn de leukste buitenzwembaden van Nederland

De zomer is officieel begonnen. En dat merk je direct aan het weer. Zoveel mogelijk verkoeling zoeken is belangrijk. Daarom speurden wij de leukste buitenzwembaden van Nederland voor je op!

Check wel altijd van tevoren even of het zwembad open is, of dat er bijvoorbeeld festivals of andere evenementen in de buurt worden georganiseerd. Neem je zwemspullen, genoeg snacks, zonnebrandcrème en cashgeld mee voor een onvergelijke dag waterpret!

1. Het Flevoparkbad in Amsterdam

Volgens veel mensen een van de mooiste buitenzwembaden van Nederland. Het is weids opgezet, bevat veel groene ligweides en is omringd door bomen.
Elke dag open tussen 09.30 en 17.30.

leukstebuitenzwembadeninnederland
Het Flevoparkbad

2. Het Bosbad in Amersfoort

Prachtig gelegen in de bossen vlakbij Amersfoort. Het zwembad bevat een 50-meter bad voor baantjes, een speelbad, pierebadje en een waanzinnige glijbaan. En genoeg plek om lekker te luieren. Voor ieder wat wils, dus!

3. Het Run in Drunen

Waanzinnig of waanzinnig? Dit openluchtzwembad in Drunen bevat meerdere zwembaden en ligplekken, maar de grootste trekker is wel het grote opblaasbare speel- en klautertoestel in het zwembad. Geen kind die dit niet zal waarderen.

4. Het Ottenbad in Eindhoven

Dit populaire bad is een van de leukste buitenzwembaden in Nederland. Nou ja, in ieder geval in Noord-Brabant!
Er is genoeg ruimte voor zowel een paar baantjes, als voor een paar snelle glijbanen.

5. Aquasplash Hellevoetsluis

Technisch gezien geen buitenzwembad, want dit park is gebouwd in zoet natuurwater. Maar door de fantastische ligging -aan een heerlijk zandstrand en goed aan te rijden vanuit omgeving Rotterdam- en door de waanzinnige toestellen, hoort het zeker thuis in deze lijst.
Parkeren is gratis en kinderen zijn de hele dag zoet met het gigantische toestel in het water. Check wel eerst even de website of Facebook voor openingstijden en kosten.

deleukstebuitenzwembadenvannederland-famme.nl
Aquasplash Hellevoetsluis

6. Staalbergven in Oisterwijk

Zeker één van de leukste buitenzwembaden van Nederland ligt in Oisterwijk en heet het Staalbergven.
Het ligt verscholen in het bos en heeft 3 zwembaden. Wat uniek is aan dit openluchtzwembad, is dat er naast de zwembaden ook meertjes zijn waar je in kan zwemmen. Voor ieder wat wils, dus!

7. Het Heuveltjesbosbad in Balkbrug

Dit prachtige openluchtzwembad ligt tussen Zwolle en Hoogeveen in en is omgeven door prachtig groen. Het terrein bevat meerdere zwembaden (met glijbanen) en ontzettend veel mogelijkheden voor kinderen om te spelen. Er worden in de omgeving ook andere sportevenementen georganiseerd, wat mogelijk interessant is voor andere familieleden.

8. Het Noorderparkbad in Amsterdam

Dit zwembad kon zeker niet ontbreken in de lijst van leukste buitenzwembaden in Nederland. Het Noorderparkbad is in 2016 uitgeroepen tot het mooiste buitenzwembad ter wereld. Het ligt in Amsterdam-Noord en beschikt over meerdere buitenzwembaden. Binnen zijn kan je ook nog zwemmen, en daar kan je ook gebruikmaken van een glijbaan.

Ken jij nog andere baden die sowieso een plekje verdienen in onze lijst van leukste buitenzwembaden van Nederland? Laat het ons dan weten!

Lees ook: Dit zijn de mooiste plekken in Nederland om te zwemmen in Natuurwater

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Tropisch weer! Dit zijn de leukste buitenzwembaden van Nederland
Sluiten