Rachelle Weiler
Rachelle Weiler Work & Life 25 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Tropisch weer! Dit zijn de mooiste plekken om te zwemmen in natuurwater

De komende dagen -en misschien wel weken!- wordt het ontzettend warm. Logisch dat je, met of zonder kinderen te verkoeling op wil zoeken. Zwembaden en het strand laten zich hier prima voor lenen, maar kunnen soms erg druk zijn.

Gelukkig zijn er ook plekken door heel Nederland waar je heerlijk kan zwemmen in natuurwater. Wij zetten er een paar voor je op een rij.

Zwemmen in natuurwater

Amsterdam:

Hoewel de binnenstad erg druk aan kan voelen, zijn er aan de randen meerdere mooie plekken te vinden waarbij je kan zwemmen in natuurwater. Een daarvan is bijvoorbeeld de Sloterplas. Deze plek is in de afgelopen tijd helemaal getransformeerd en beschikt nu over brede stranden en meerdere trappen om het water in te gaan.

Ook de Nieuwe Meer is het overwegen waard. Deze plek bestaat uit meerdere strandjes, waarvan er ook veel beschut zijn met genoeg schaduw. Dat komt omdat het tegen het Amsterdams Bos aanligt, dus lekker groen!

Iets buiten Amsterdam vind je het natuurgebied ‘t Twiske. Ontzettend mooi en groen, weg van de drukte. Hier kan je ook heerlijk zwemmen in natuurwater op verschillende plekken.

Alkmaar:

Vanaf Alkmaar ben je er zo: recreatiepark Geesterambacht. Dit is een ontzettend groot gebied, waar alles rondom het water gebeurt. Je kan er barbecuen, kamperen, wandelen en fietsen, maar natuurlijk ook zwemmen.

Utrecht:

De Haarrijnseplas ligt net buiten Utrecht, vlakbij Leidsche Rijn. Er zijn meerdere speelweides, en om ervoor te zorgen dat kinderen hun ouders minder snel kwijtraken, zijn er oriëntatiepalen geplaatst. In het afgeschermde deel kan je heerlijk zwemmen in natuurwater.

Lees ook: Zwemveiligheid: waarom leren zwemmen zo belangrijk is.

Gelderland:

Recreatiegebied Bussloo ligt tussen Apeldoorn en Deventer in. Het ligt dichtbij de A1, dus het is makkelijk te bereiken met de auto. In totaal zijn er acht stranden, met winkeltjes en zelfs een hotel. Vlakbij ligt ook Thermen Bussloo, dus maak er maar een heel weekendje weg van!

Rotterdam:

De Kralingse plas, gelegen in het Kralingse bos, is een perfecte plek om te zwemmen in natuurwater. De omgeving is mooi groen en beschut, en er zijn genoeg dingen te doen voor kinderen, behalve zwemmen. Zo is er ook een funpark waar kinderen kunnen klimmen en een kinderboerderij. Ook zijn er genoeg restaurantjes te vinden om lekker te eten.

Eersel:

Een echt gezellig naam heeft dit plekje niet: het E3 strand. Maar het beschikt over meerdere zandstrandjes met langzaam aflopend water, zodat je hier prachtig kan zwemmen in natuurwater. Let wel op: in de zomermaanden worden hier soms vlak naast festivals georganiseerd. Check dus altijd eerst even online of er die dag iets wordt georganiseerd.

En ben je benieuwd naar andere natuurlijke zwemplekken bij jou in de buurt? Vul dan je postcode in op Zwemwater.nl en bekijk wat het dichtstbij is voor jou.

Lees ook: Hoeveel moet mijn kind drinken tijdens de warme zomerdagen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Tropisch weer! Dit zijn de mooiste plekken om te zwemmen in natuurwater
Sluiten