Trotse ouders rijden stiekem mee met dochter die bij Defensie werkt

Juliëtte is ambulancechauffeur bij de Landmacht. Haar ouders zijn ontzettend trots op haar, maar weten niet goed wat ze nu echt de hele dag doet. Ze mogen stiekem een ritje mee rijden en haar verrassen.

‘Werken bij Defensie. Je moet het maar kunnen.’ Ik kan me de stem van acteur Frederik Brom zo voor de geest halen. Een mooie, krachtige stem. Niet alleen zijn stem boezemt ontzag in, vooral de verhalen van vrouwen zoals Juliëtte blijven lang hangen in mijn gedachten. En wel om twee redenen:

Allereerst vind ik het ontzettend moedig om als vrouw te kiezen voor een carrière bij Defensie. Een wereld waar van oudsher meer mannen rondlopen dan vrouwen en een plek waar je ervoor kiest om de veiligheid van een land en van individuen soms boven je eigen veiligheid te plaatsen. Want ook al betekent werken bij Defensie absoluut niet dat je vooral met schieten en geweren te maken krijgt, je bent wel met het welzijn van anderen bezig. Juliëtte omschrijft het mooi in de onderstaande video, let ook op hoe haar ouders reageren op het werk van hun dochter:

Ten tweede ben ik onder de indruk van alle ouders van kinderen die werken bij Defensie. Zelf ben ik moeder van drie kinderen (jongens) en als zij er ooit voor zouden kiezen om een beroep te kiezen dat bepaalde risico’s met zich meebrengt, dan is je eerste natuurlijke reactie: ‘Niet doen, blijf voor altijd dicht bij me, zonder risico’s of gevaar.’ Maar ik weet dat je dat overboord moet zetten voor het geluk van je kind. Als ze kiezen vanuit een passie of diepgeworteld gevoel dat ze iets willen doen, dan kan ik dat alleen maar toejuichen. En daarom heb ik veel respect voor de ouders van Juliëtte die achter haar staan en zo benieuwd zijn naar haar werk.

Werken bij defensie betekent ook heel veel kansen creëren voor jezelf. Opgeleid worden om datgene te doen waar je voldoening uit haalt. Of dat nu High Risk Beveiliger is zoals Jennifer of Loadmaster op een Chinook helikopter zoals Céline. Wil je net als deze krachtige vrouwen werken aan vrede en veiligheid? Kijk dan even naar vacatures bij Defensie. Er zijn enorm veel functies te vervullen en je kunt er je dromen waarmaken.

In samenwerking met het Ministerie van Defensie

Reageer op artikel:
Trotse ouders rijden stiekem mee met dochter die bij Defensie werkt
Sluiten