Redactie
Redactie Persoonlijk 2 dec 2018
Leestijd: 3 minuten

10 x waarom trouwen in het buitenland geweldig is

Trouwen in het buitenland wordt steeds populairder. Veel vrouwen dromen al over hun huwelijksdag sinds ze jong zijn. Ze zien vaak een prachtige witte jurk, schattige bruidsmeisjes en een mooi feest waarbij iedereen vrolijk is en uitbundig danst voor zich. Liefst niet al te duur. En zon, dat ook. Omdat die eerste zaken makkelijker te regelen zijn dat dat laatste, kiezen steeds meer mensen ervoor om te trouwen in het buitenland. En terecht!

1. In het buitenland schijnt aanzienlijk vaker de zon

Vooruit, als je ervoor kiest om in Liverpool of Londen te trouwen, dan gaat die vlieger niet helemaal op, maar als je uitwijkt naar oorden als Toscane, Ibiza, Zuid-Frankrijk of Kaapstad dan is het eigenlijk altijd prijs.

2. Waarmee je jezelf een grandioze hoop stress bespaart

Want naast zorgen over of de jurk blijft zitten en of je schoonvader niet starnakel dronken wordt, is dat toch een van de grootste zorgen van de gemiddelde bruid-to-be die in Nederland trouwt: of de dag niet volledig in het water zal vallen door plensbuien, kou en/of windstoten. Helaas biedt trouwen in de Nederlandse ‘hoogzomer’ – juli, augustus – geen enkele garantie.

3. Trouwen in het buitenland betekent keuze uit de mooiste locaties

Natuurlijk is de Veluwe mooi hoor, evenals het Zeeuwse strand, maar nothing beats de parelwitte stranden, prachtige vergezichten en schilderachtige oorden in de rest van de wereld waar je ook het jawoord kunt geven.

4. Alle mensen die je moet uitnodigen waarvan je dat eigenlijk liever niet doet, komen niet

Die oudtante waarvan je moeder vindt dat je het niet kan maken haar niet te vragen, die vreselijke golfvrienden van je schoonouders of dat buurmeisje van vroeger die jou ook voor haar huwelijk uitnodigde, maar waar je geen meter zin in hebt: nodig ze vooral uit voor je huwelijk op dat prachtige wijngoed in Kaapstad, maar de kans dat ze komen is heel erg klein.

5. Maar je kunt gewoon zeggen dat jullie het klein en intiem houden

Dat kan natuurlijk ook als je het in Nederland doet, maar trouwen in het buitenland heeft al sneller een intiemer, kleinschaliger karakter waardoor mensen sneller ‘accepteren’ dat het genodigde gezelschap klein houdt.

6. Nog even over dat wijngoed in Kaapstad

Er zijn landen waar zaken per definitie goedkoper zijn dan in Nederland, waarvan Zuid-Afrika een goed voorbeeld is. Dat heeft in het specifieke geval van Zuid-Afrika te maken met een gunstige koers, maar zeker ook met standaard lagere prijzen voor locaties, drank, eten en andere sleutelfiguren als fotografen en oppasmeisjes. Met als enige kanttekening dat als je besluit om vervoer- en verblijfskosten voor gasten te betalen, het een heel ander verhaal wordt.

7. En dat moet je ook vooral niet doen, dus

Want anders RSVP’en die oudtante, vreselijke golfvrienden en dat godvergeten vermoeiende buurmeisje ook ineens. Voor zover er geschreven regels bestaan over trouwen in het buitenland is het zeer geaccepteerd dat je transportkosten (vliegtickets, autohuur, etc) niet hoeft te betalen, maar indien mogelijk wel zorgt voor accommodatie of een gereduceerd tarief daarvoor. Maar dat is zeker geen keiharde regel, meer een richtlijn.

8. Alle genodigden zijn vrolijk en ontspannen

Want iedereen is uit z’n dagelijkse sleur weggetrokken en op een nieuwe plek, niemand heeft de volgende ochtend een vergadering en in een beetje gunstig geval kies je een plek uit waar telefoons geen bereik hebben.

9. Naast een prachtig huwelijk, hebben mensen ook een prachtige vakantie

Want dat doen waarschijnlijk veel van de gasten – ze maken meteen van de gelegenheid van jullie huwelijk gebruik om er een weekendje Porto, midweek Marrakech of een complete tweeweekse safarivakantie van te maken. Wat alleen maar bijdraagt aan de feestvreugde van alle gasten.

10. Je doet het maar één keer, dus doe het dan vooral goed

Ja, ik wil!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
10 x waarom trouwen in het buitenland geweldig is
Sluiten