Redactie
Redactie Eropuit 3 nov 2014
Leestijd: 1 minuut

Trouwen zónder partner? Geen probleem

Je eigen bruiloft, als meisje droomde we er van. De bruidegom ontbreekt in dit geval nog, maar ons beeld is duidelijk: die mooie witte jurk, de bloemen, de taart. Maar wat nou als je geen leuke man tegenkomt of je vriend niet wil trouwen? In Japan weten ze hier wel raad mee: dan trouw je toch fijn alleen!

Is het romantisch? Nee. Maar is het leuk? Blijkbaar wel, want in het Verre Oosten vinden sinds kort de eerste solo-bruiloften plaats. Geen grap, want trouwen zonder man (of vrouw), dat kan! Gewoon voor de ervaring, je speciaal voelen en o ja, natuurlijk voor de jurk!

Het Japanse reisbureau Cera Travel biedt zogenaamde solo-huwelijken aan inclusief een huwelijksnacht in een luxe hotel. Een arrangement kost zo’n 2100 euro. Voor deze prijs pas je bruidsjurken bij een salon naar keuze en worden je haar en make-up tiptop in orde gebracht. Alles voor die ene foto!

Het bedrijf richt zich naar eigen zeggen op ‘werkende single vrouwen, die hebben besloten zich op hun carrière te richten in plaats van het volgen van de traditionele route.’ Tja, en dat zijn er nogal wat in Japan. Het land staat bekend om z’n enorme werkdruk en eeuwigdurende werkdagen. Echt daten is er niet meer bij en veel mannen kiezen voor een virtuele vriendin uit hun portable Playstation.

Deze vrouwen hangen daarom zelf de slingers op. En waarom niet? Ergens snappen we wel waarom zij hun meisjesdroom alsnog in vervulling laten gaan. Alleen of dit nou de oplossing is?…

Ook in Nederland stijgt het aantal singles enorm. Vrouwen hechten veel belang aan economische zelfstandigheid en worden steeds individueler. Wij wachten rustig af of ook onze reisbureau’s solo-huwelijken gaan aanbieden. Stel dat jij voor de rest van je leven single bent, zou jij dan zo’n solo-huwelijk overwegen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Trouwen zónder partner? Geen probleem
Sluiten