Erop uit 3 nov 2014 Redactie

Trouwen zónder partner? Geen probleem

Je eigen bruiloft, als meisje droomde we er van. De bruidegom ontbreekt in dit geval nog, maar ons beeld is duidelijk: die mooie witte jurk, de bloemen, de taart. Maar wat nou als je geen leuke man tegenkomt of je vriend niet wil trouwen? In Japan weten ze hier wel raad mee: dan trouw je toch fijn alleen!

Is het romantisch? Nee. Maar is het leuk? Blijkbaar wel, want in het Verre Oosten vinden sinds kort de eerste solo-bruiloften plaats. Geen grap, want trouwen zonder man (of vrouw), dat kan! Gewoon voor de ervaring, je speciaal voelen en o ja, natuurlijk voor de jurk!

1414513652260_wps_9_Young_bride_to_be_trying_

Het Japanse reisbureau Cera Travel biedt zogenaamde solo-huwelijken aan inclusief een huwelijksnacht in een luxe hotel. Een arrangement kost zo’n 2100 euro. Voor deze prijs pas je bruidsjurken bij een salon naar keuze en worden je haar en make-up tiptop in orde gebracht. Alles voor die ene foto!

solo-wedding-single-women-528530

Het bedrijf richt zich naar eigen zeggen op ‘werkende single vrouwen, die hebben besloten zich op hun carrière te richten in plaats van het volgen van de traditionele route.’ Tja, en dat zijn er nogal wat in Japan. Het land staat bekend om z’n enorme werkdruk en eeuwigdurende werkdagen. Echt daten is er niet meer bij en veel mannen kiezen voor een virtuele vriendin uit hun portable Playstation.

1414513684930_wps_11_09_May_2014_Mid_adult_wom

Deze vrouwen hangen daarom zelf de slingers op. En waarom niet? Ergens snappen we wel waarom zij hun meisjesdroom alsnog in vervulling laten gaan. Alleen of dit nou de oplossing is?…

Ook in Nederland stijgt het aantal singles enorm. Vrouwen hechten veel belang aan economische zelfstandigheid en worden steeds individueler. Wij wachten rustig af of ook onze reisbureau’s solo-huwelijken gaan aanbieden. Stel dat jij voor de rest van je leven single bent, zou jij dan zo’n solo-huwelijk overwegen?

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
Trouwen zónder partner? Geen probleem
Sluiten