Eva Dusch
Eva Dusch Persoonlijk 28 mrt 2016

Trouwplannen? Deze 7 trends voor de zomer zijn je ultieme guideline

De man? Check. De ring? Check. De jurk? In progress (sorry, nog even wat kilo’s ditchen). Nu alleen het decor voor de dag zelf nog even fixen. Hoewel ‘even’, daar gaan de nodige (denk)uren inzitten. Deze trends voor 2016 sturen je geheid stijlvol richting het altaar.

Met ons oog op de zomer, immers hét favoriete trouwseizoen, kijken we graag naar de nieuwe trends die het over een andere boeg gooien. En daar zeggen we ook maar al te graag ‘ja’ tegen.

[STAP stap=”1″]

Géén bloemen, wel groen

Vaak lijken huwelijken en gigantische bloemboeketten hand-in-hand te gaan. Maar niet anno 2016. Nu voert minimalisme het hoogste woord en dat gepaard met veel stijlvol bladgroen, denk aan palmbladeren en ander groen. Combineer het met en tropisch tintje, voor wat meer aankleding of een leuk thema. Zonder bloemen ziet er niet alleen strak en clean uit, het scheelt je ook een hoop geld.

[STAP stap=”2″]

Witter dan wit

Ehm, is dit dan ooit anders geweest? Nee, maar de kleur wit is niet meer alleen voorbehouden aan de bruid zelf. Ook haar bruidsmeisjes en gasten mogen wit dragen. Een leuke manier om te breken met de klassieke regels en je trouwerij een andere, unieke uitstraling te geven. En met de zomer in het vooruitzicht…

[STAP stap=”3″]

Locaties met industrieel randje

Trouwen op een berg, in een bloementuin, tussen de wijnvelden of op het strand. Deze settings kennen we inmiddels allemaal en dat maakt ze niet per se minder mooi, maar ze boeten wel lichtelijk in aan populariteit. Dit jaar doet het industriële trouwdecor haar intrede. Het grote voordeel is dat er vaak veel mensen in passen en doordat ze nog zo ‘rauw’ en ongepolijst zijn kun je er alle kanten mee op.

[STAP stap=”4″]

Geen taart

Een trouwfeest zonder een groteske bruidstaart is niet compleet. Want het bruidspaar hoort toch die enorme suikerinstallatie aan te snijden? Klopt, maar steeds meer bruiden kiezen niet voor één grote taart maar een toren van verschillende treats. En daarin zijn de mogelijkheden eindeloos, van donuts tot macarons en kokosmakronen tot cupcakes. Zo kun je je gasten verschillende opties voorschotelen én het ziet er gezellig uit.

[STAP stap=”5″]

Minimalisme met een hoofdletter M

Als je érgens flink mag uitpakken en vooral niet te zuunig moet doen, dan is het wel op je trouwdag. Maar als er één trend flink haar opmars maakt deze zomer dan is het van de minimalistische less-is-more trouwfeesten. Dit uit zich in een bescheiden decor, een simpele (overigens wel stijlvolle) jurk en nauwelijks tot geen bloemen. En hoeverre je dit regime wilt doorvoeren is natuurlijk aan jou.

[STAP stap=”6″]

Opvallende verlichting

Niks zo sfeerbepalend als mooie verlichting. Bij zomertrouwerijen kun je zo lang mogelijk genieten van de zon en het mooie licht, maar wanneer de zon eenmaal gezakt is zul je toch een warm lichtspel tevoorschijn moeten toveren. En die mag best duidelijk gezien worden, zelfs een statement maken. Laat het feilloos passen in het minimalistische decor, zoals deze witte lampion-lampen of ga voor een mix en match ensemble van kroonluchters of een zee aan kaarsen.

[STAP stap=”7″]

Hou het intiem

Op zo’n belangrijke en grote dag nodigen we graag al onze geliefden uit. En dan loopt het aantal gasten niet zelden uit tot een paar honderd en de gastenlijst leidt niet zelden tot een akkefietje tussen een koppel. Maar de Big American Wedding, zoals we die kennen uit films, raken langzaam passé. Kleine, intieme ceremonies doen het juist heel goed. Perfect voor newly weds die het graag zo privé mogelijk houden.

Hoe gaat jouw bruiloft eruit zien? Reageer op onze Facebook >

Wow! Hij blies het huwelijk af, zij nam wraak (op bijzondere manier!)>

Reageer op artikel:
Trouwplannen? Deze 7 trends voor de zomer zijn je ultieme guideline
Sluiten