Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Kids 30 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Bizar! Deze truc om kieskeurige kinderen te laten eten gaat viral (maar is belachelijk en moet onmiddellijk stoppen)

We kennen het allemaal: het kan ontzettend frustrerend zijn als je kind maar niet wil eten. Helemaal als je uren in de keuken hebt gestaan om er iets lekkers van te maken.

Er staan online heel wat artikelen met handige tips die kunnen helpen bij het voeden van je kieskeurige eter. Zo kun je bijvoorbeeld groenten roosteren, het eten in vormpjes serveren, noem maar op. Er is ook een duidelijke tactiek die absoluut niet werkt: je kind onder druk zetten. En dat is precies de reden waarom deze nieuwe ‘hack’ belachelijk is en alles behalve verantwoord is.

Bizarre truc om kieskeurige kinderen te laten eten

Wees gewaarschuwd: je bloed gaat ervan koken. De truc die viraal gaat houdt namelijk in dat het knuffelbeest van je kind wordt geslagen als de knuffel weigert te eten. Het idee is dus om je kind bang te maken. En dat is belachelijk. Hoewel er mensen zijn op het internet die deze video’s grappig vinden (ja, echt), vinden wij dat zeker niet. Het is erg om de angst in de ogen van de kinderen te zien, en ze vervolgens wél een hap te zien nemen, uit angst. Wees gewaarschuwd: de video’s kunnen als heftig worden ervaren. 

Bedreigen

In principe bedreigen de ouders namelijk het kind met geweld. En tuurlijk raken ze alleen de knuffelbeesten aan (en zijn ze het hopelijk niet van plan met het kind), maar het geeft een duidelijke boodschap aan het kind: dit kan er gebeuren als je niet eet. Dat kan er weer voor zorgen voor negatieve effecten op de emotionele ontwikkeling van een kind én schending van het vertrouwen in hun ouder(s). En dat weegt natuurlijk zwaarder dan de effectiviteit van de truc.

Bovendien zijn er genoeg manieren om je kind op een positieve manier te laten eten. Dat laat Christopher Duett, een vader van twee, ook zien – en zie, daarbij maakt hij ook gebruik van een knuffel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Today's Parent

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Bizar! Deze truc om kieskeurige kinderen te laten eten gaat viral (maar is belachelijk en moet onmiddellijk stoppen)
Sluiten