Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Kids 20 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Dit gezin gebruikte deze slimme truc om hun dochter te redden van een ontvoerder

Je leert je kind waarschijnlijk wel aan dat het niet met vreemden moet praten of mee moet gaan, maar je kind kan in een situatie komen waarbij hij ook niet weet wat hij moet doen. Het is slim om samen met je kind er over te praten wat het beste is om in zo’n situatie te doen.

Dit gezin bedacht een slimme truc om te voorkomen dat hun kind werd ontvoerd door een vreemdeling.

Ontvoering

Een man in een witte SUV probeerde hun tien jaar oude dochter in zijn auto te lokken toen ze met een bekende mee liep. De nachtmerrie van elke ouder. De man vertelde aan het meisje dat haar broers gewond waren geraakt door een ongeluk en hij zou haar meenemen om ze te zien.

Codewoord

Het meisje trapte er niet in dankzij de strategie die haar ouders hadden besproken. Ze vertelden de kinderen dat, als een vreemdeling zou beweren een bekende te zijn, hij van het ‘codewoord’ van de familie af zou weten. Het meisje vroeg de man wat het ‘codewoord’ was, maar de man wist hem niet en reed direct weg.

Rondrijden

De politie onthulde later dat het busje meerdere keren per dag was gesignaleerd in hetzelfde gebied, waarbij kinderen werden gevolgd en in de gaten werden gehouden terwijl ze aan het spelen waren. De politie moedigde ouders aan om een soortgelijke ‘codewoord’-plan aan te nemen om hun eigen kinderen te beschermen. De moeder van het meisje moedigt andere families ook aan eenzelfde strategie te gaan gebruiken.

 

Anonieme vader: ‘Waarom ik mijn perfecte gezin verliet voor een 10 jaar jongere vrouw’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Dit gezin gebruikte deze slimme truc om hun dochter te redden van een ontvoerder
Sluiten