Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Gezondheid 19 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Dit simpele trucje laat je kids zien waarom handen wassen met zeep zo belangrijk is

‘Eerst handen wassen!’ klinkt het regelmatig in elk huishouden met kids. Grote kans dat kinderen zich er dan makkelijk van af proberen te maken met slechts afspoelen met een beetje water. Maar dat is niet voldoende. Daarom is het van belang dat je je kids laat zien waarom het belangrijk is je handen mét zeep te wassen.

Handen wassen mét zeep!

Het kan lastig zijn om uit te leggen aan je kids wat een virus is en wat het doet. En nog belangrijker: waarom je regelmatig je handen met zeep moet wassen. In plaats van het uit te leggen, kan je het ook laten zien. Met dit simpele trucje laat je namelijk gemakkelijk en op een leuke manier aan je kids zien waarom het zo belangrijk is om je handen te wassen.

Wat heb je nodig?

  • Een breed schaaltje met een laagje water
  • Peper
  • Een klein schaaltje met daarin wat handzeep
  • Je kinderen
Alle ingrediënten voor een trucje om te laten zien hoe belangrijk het is om handen te wassen
Bron: Eigen foto Laurien Bleeker

Hoe werkt het trucje?

Doe lekker veel peper in het schaaltje met water. De peperkorrels verspreiden zich als een laag over het water. Die korrels stellen het virus voor. Laat je kindje nu zijn vinger in het water stoppen en laat hem zien wat er gebeurt: zijn vinger zit onder de peperkorrels, dus het ‘virus’ komt op zijn vinger terecht. Zorg er nu voor dat je kindje zijn vinger in de zeep doopt en laat hem vervolgens weer z’n vinger in het water stoppen en kijk wat er gebeurt!

De peperkorrels schieten alle kanten op, behalve richting zijn vinger. Zo leg je dus gemakkelijk uit wat er met het virus gebeurt als je regelmatig je handen wast.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Dit simpele trucje laat je kids zien waarom handen wassen met zeep zo belangrijk is
Sluiten