Redactie
Redactie Kids 7 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Met dit simpele trucje krijg je wél antwoord op: hoe was het op school?

Ben je ook altijd zo benieuwd wat je kind heeft meegemaakt op school? Vraag je hem of haar dagelijks het hemd van het lijf, maar krijg je vaak niet meer te horen dan: ‘Was leuk.’ Of: ‘Gewoon.’ Dat kan anders!

Sara Ackerman, basisschoollerares en schrijfster voor The Washington Post vond de perfecte oplossing voor dit ‘probleem’. Het zit hem allemaal in de manier waarop jij als ouder een gesprek aangaat met je kind.

Wil je iets over mijn dag horen?

Sara kreeg net als veel ouders ook weinig feedback van haar dochter als ze haar vroeg naar haar dag op school. Zo kwam ze op het idee om haar dochtertje niet langer naar haar dag te vragen. Ze vroeg in plaats daarvan aan haar kind of ze iets wilde horen over de dingen die zíj vandaag had meegemaakt.

Sara: ‘Ik vertelde haar over mijn meeting en het kopiëren van foto’s, hoe de printer vastliep en hoe ik mijn sleutels kwijtraakte én weer vond. Ik vertelde haar over de spelletjes die de kinderen op het plein in de buurt van mijn werk speelden. Ik begon mijn verhaal bij mijn ochtend en eindigde bij het avondeten.’

Dit simpele, maar briljante idee bleek te werken. Haar dochtertje begon als reactie op het verhaal van haar moeder al snel uit zichzelf met het beschrijven van haar dag. Zo vertelde ze haar moeder onder andere welk boek ze in de schoolbibliotheek had gelezen en waarom ze even in de time-out hoek had moeten zitten. Opeens kon ze dus wel praten over haar dag. Hoe makkelijk kan het zijn?

Lees ook: Deze dingen worden je niet verteld als je kind naar de basisschool gaat, maar gaan wel gebeuren

Interesse

Hoe Sara het succes van deze simpele, maar effectieve ‘strategie verklaart? ‘Ik denk dat veel kinderen geïnteresseerd zijn in de dingen die je als ouder doet wanneer je niet met ze samen bent. Het maakt niet uit of je software ontwerpt, blogt, achter de kassa zit, een bus bestuurt of thuisblijfmoeder bent. Het gaat erom dat je met je kind deelt wat jou aan het lachen maakt en wat je minder leuk vond.’ Door dit te doen, deelt je kind blijkbaar ook makkelijker alle ups en/of downs van zijn of haar dag op school met jou. Wat een top idee. Thanks Sara!

Lukt deze methode niet? Dan hebben we hier nog 6x ‘Hoe was je dag?’, maar dan wel antwoord krijgen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Washington Post

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Met dit simpele trucje krijg je wél antwoord op: hoe was het op school?
Sluiten