Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Gezondheid 7 jul 2019

Deze trucjes veranderen de manier waarop je lichaam vet opslaat

Hoewel ieder lichaam uniek – en daarom prachtig! – is, worden de meeste vrouwen niet bepaald happy vat lichaamsvet. Je moet begrijpen dat bijna 50% van je vetverdeling wordt bepaald door je genen en je er grotendeels niets aan kunt doen dat jij wél een buikje hebt en je beste vriendin niet.

Toch zijn er volgens een expert bepaalde veranderingen die je in je levensstijl kunt maken om ervoor te zorgen dat je lichaam vet op een andere, gezondere manier opslaat.

1. Ga voor complexe koolhydraten

Complexe koolhydraten – koolhydraten waarbij de vezels niet verwijderd zijn – verteren langzamer, waardoor je insulineniveau niet op een ongezonde manier piekt. Je insulineniveaus blijven stabiel, waardoor je vetopslag afneemt. Je vindt complexe koolhydraten onder andere in groenten, granen, fruit, noten, peulvruchten en zaden. Haal die zoete aardappelen, haver en bonen maar in huis!

2. Eet gezonde vetten

Focus je niet op ongezonde vetten, maar op onverzadigde vetzuren. Verzadigde vetten en vooral transvetten zijn niet alleen funest voor je vetopslag, maar ook voor je algehele gezondheid. Lees hier meer over de verschillende soorten vetten, welke vetten goed voor je zijn en wat ze voor je lichaam doen.  

3. Probeer elke dag te bewegen

Lichaamsbeweging zorgt voor vetverbranding. Slechts 30 minuten per dag is voldoende om in shape te blijven. Het is wel de bedoeling dat je écht zweet aan het einde van je workout natuurlijk. Dit zijn de meest effectieve sporten om af te vallen!

4. Zorg voor voldoende nachtrust

Zorg ervoor dat je iedere nacht minstens 6 tot 8 uur slaap krijgt. Minder dan 6 uur slaap kan een negatief effect hebben op je metabolisme. Dit zijn 10 andere manieren om je metabolisme te versnellen.

5. Vermijd stress

Wist je dat je cortisol hormoon verantwoordelijk is voor stress? Maar ook voor vet, vooral in je buik. Deze ochtendroutine helpt je om stress te voorkomen als je wakker wordt.

6. Spiegelen

Mensen zijn geneigd om gedrag over te nemen. Heb je een partner die veel (en slecht) eet? Dan is de kans groot dat jij in zijn voetsporen treedt. Laat je niet verleiden door het gedrag van je sociale omgeving, maar blijf bij je eigen wensen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Deze trucjes veranderen de manier waarop je lichaam vet opslaat
Sluiten