Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Erop uit 18 nov 2017

De leukste zomervakantie vinden doe je met deze 3 gouden trucs

Muriel heeft het helemaal gehad met het zoeken naar de perfecte vakantiebestemming voor de leukste zomervakantie 2018. De uren die er al inzitten, zonder resultaat. Want of het is te duur, of vol. Gevolg: vakantiestress. Ze gooide het over een andere boeg. Met succes!

Als we een euro zouden krijgen voor elk uur dat de man en ik besteden aan een toffe accommodatie vinden voor de zomervakantie, zouden we direct een retourtje naar Bali kunnen boeken. Dan is het zo geregeld die leukste zomervakantie waar we elke keer zo naar uitkijken. Het is verdomme ook niet te doen. Ja, als geld geen issue is. Dan zou het koekie eitje zijn. Het kan zijn dat het aan mijn google techniek ligt hoor. Ik licht even toe aan de hand van een korte conversatie met de man:

Ping! De man ontvangt een appje van me met link naar een waanzinnig hotel in Griekenland.

De man: ‘Schat, leuk hoor dat hotel, maar het kost 300 euro per kamer per nacht. En we hebben minimaal twee kamers nodig met onze drie jongens. Plus, heb je al gekeken wat 5 tickets kosten naar Zakynthos? En dan moet je ook nog een auto huren. Gaat het!’

Ik: ‘Maar, maar, heb je dat hotel al gezien…’

Leukste zomervakantie stress

Ik heb een neus voor geweldige onbetaalbare adresjes. Dat komt doordat ik altijd in het Engels zoek. En de woorden hidden gem, boutique hotel of glamping en exclusive intik. Plus een land naar keuze. Meestal Italy, France, Greece. Snap jij het? En het probleem is dat je vanaf dat moment voor eeuwig verpest bent. Niets anders dan prachtige witte hotels met inrichtingen to die for. Direct aan de mooiste stranden in de mooiste baaien. Maar hoe hard we ook werken als tweeverdieners, zelfs dan is het allemaal te gortig. We zijn het er beide over eens dat we liever geld uitgeven aan belevingen en vakanties met elkaar dan aan spullen, maar dan nog. Het geld groeit ons niet op de rug.

LEES OOK: Dit zijn de voordelen van reizen met kinderen.

En omdat ik het volkomen, helemaal gehad heb met de uren aan verspilde moeite en openstaande tabbladen op mijn computer met vakantiebestemmingen, ontdekte ik drie manieren om binnen een mum van tijd een topvakantie te regelen. De eerste week van onze drie weken boekte ik uiteindelijk meteen na het volgen van een van deze manieren. En ik weet zeker dat die andere twee weken nu ook zo geregeld zijn.

1. Gooi het in de groepsapp van schoolmoeders

Ik besloot om in drie groepsapps van de klassen van mijn kinderen een hulplijn uit te werpen. ‘Wie heeft er een toptip voor een vakantie met de kinderen deze zomer.’ Binnen no-time had ik drie toplinkjes te pakken. Veel gezinnen gaan niet elk jaar naar hetzelfde toe, dus je hoeft ook niet bang te zijn dat je elkaar daar tegenkomt. En als het wel zo is, alleen maar gezellig toch?

2. Scroll door de Facebook pagina like van een vakantieganger die je hoog hebt zitten

Onlangs ontving ik een messenger berichtje van een schoolmoeder: ‘Hé Muur, ik zie dat je agristurismo … hebt geliked op FB. Heb je daar ervaring mee? Is het leuk?’ Bingo, dacht ik. Dat is de manier. Sommige vrouwen zijn briljant in het vinden van topadressen en komen na de zomer met de mooiste verhalen van een topvakantie thuis. 9 van de 10 keer hebben ze de pagina geliked van hun hotel, camping of bestemming. Even een top 5 maken dus van travelmama’s met een neus voor adresjes en voor je het weet heb je je droomvakantie gevonden.

3. Doe een Mrs. Nomadje

Weer een andere moeder vertelde me over dat zij haar vakantie uit handen had gegeven aan Mrs. Nomad. Het concept is simpel. Jij geeft aan wat je zoekt in een vakantie, waar het aan moet voldoen en wanneer je wilt gaan. Rekening houdend met jouw gezinssamenstelling. Zij zoeken binnen hun vakantieadressen netwerk naar bestemmingen die nog boekbaar zijn jouw periode. Je krijgt kant en klare boekbare linkjes aangeleverd. Voor een prima bedragje van € 75. En dat is het dubbel en dwars waard, heb ik me door mijn vriendin laten vertellen. Ze noemen het de ontstress-service.
Meer informatie: Mrs. Nomad

Ps. Laat je het weten als het je lukt om op deze manier een topadres te vinden? Vinden we leuk!

LEES OOK: De leukste zomervakantie ooit met de kinderen als je thuisbent? Laat deze dingen vieren.

Reageer op artikel:
De leukste zomervakantie vinden doe je met deze 3 gouden trucs
Sluiten