Succes gegarandeerd: de leukste tuin projecten voor kinderen

De zon is volop aan het schijnen, tijd om naar buiten te gaan met de kleintjes om te ontdekken, leren en spelen. De tuin is een goede plek om samen met je kind van te genieten tijdens het lekkere weer.

Als ouders is het de uitgelezen kans om creatief bezig te gaan en je tuin om te toveren tot een leuke speelplaats. We hebben de leukste tuin projecten voor kinderen voor je verzameld.

Tuin projecten voor kinderen

Buitenspelen stimuleert de creativiteit en is gezond voor je kind, door regelmatig buiten te spelen zitten kinderen beter in hun vel en slapen ook beter. Door buiten te spelen kan er veel ontdekt en geleerd worden. Het is ook nog eens super leuk!

LEES OOK: De 6 leukste buitenspelletjes voor kinderen

1. Eierdoos broeikas

Met een simpel huishoud item en wat zaadjes kun je gemakkelijk een leerervaring creëren voor die kleine duimpjes. Doe wat aarde in de eierdoos en plant vervolgens de zaadjes, je kunt opschrijven wat je hebt geplant zodat je het niet vergeet. Nadat je ze water hebt gegeven, laat je de eierdoos drogen en kun je hem op de vensterbank binnen neerzetten.

tuinprojecten

LEES OOK: Hoe leuk: deze tuinsproeier willen we komende zomer allemaal hebben

2. Stenen verven

Het enige wat je hiervoor nodig hebt zijn stenen (gladde werken het best), (acryl)verf en haarlak. Het leuke van dit project is dat eigenlijk iedereen het kan doen en het is heel simpel: verf de stenen en maak er leuke patronen op.

tuinprojecten

3. Eigen gemaakte sproeier

Goed voor het gras én leuk voor de kinderen: een zelfgemaakte sproeier! Je hebt een plastic fles, tape, schaar en tuinslang nodig om dit te maken. Maak gaatjes in een plastic fles en doe de tuinslang in de opening van de plastic fles, dit moet je vast tapen. Klaar!

tuinprojecten

4. Een eigen kinder tuinset

Na al het klussen in de tuin kunnen de kinderen lekker uitrusten op een kinder tuinset van passend formaat. Wat is er leuker dan je eigen hoekje in de tuin om met vriendjes te kunnen spelen?

Reageer op artikel:
Succes gegarandeerd: de leukste tuin projecten voor kinderen
Sluiten