Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Eten 7 apr 2014

Tv-tip: Meetuinieren met Maartens moestuin

Heb jij je voorgenomen om dit jaar écht je eigen moestuin te beginnen? Zap dan vanavond even naar Nederland 2 voor het nieuwe televisieprogramma Maartens moestuin. Hierin leert schrijver en bioloog Maarten ‘t Hart je de fijne kneepjes van het vak!

Al meer dan dertig jaar kweek ‘t Hart uiteenlopende soorten groenten en fruit. Hij leerde het moestuinieren van zijn vader en grootvader en eet zoveel mogelijk van eigen grond. Volgens de schrijver de grootste luxe die een mens kan hebben: ‘niks lekkerder dan een aardappeltje uit de klei in eigen tuin, zo uit de grond op het bord’. Tien weken lang draait iedere aflevering om een andere soort groente die wordt gevolgd van zaad tot oogst.

Nu beginnen, straks oogsten

Of je nu een balkonnetje hebt of riante tuin, iedereen kan moestuinieren met de aanwijzingen van Maarten. Hij geeft niet alleen tips over hoe je de gewassen het beste kan planten en oogsten, maar geeft ook budgettips en leert je verrassende trucs. Hoe leid je slakken om de tuin? En hoe maak je je eigen gewassen lekker klaar?

De eerste aflevering gaat over rode kool en appel. Vanavond (7 april), 19.20 uur, Nederland 2.

Reageer op artikel:
Tv-tip: Meetuinieren met Maartens moestuin
Sluiten