Renée
Renée Persoonlijk 5 mrt 2018

Dit is wat er met je lichaam gebeurt als je twee dagen niet doucht

Als moeder heb je het zo razend druk met het gezin en het huishouden dat je soms weleens wat vergeet. Douchen bijvoorbeeld. Maar wist je al dat het helemaal geen goed idee is om je doucheritueel over te slaan?

Iedere dag douchen

Althans, als we het artikel van TwentyTwoWords mogen geloven. Zij schrijven dat we 1000 bacteriën met ons meedragen en 40 soorten schimmels. Daar hoef je je niet meteen zorgen om te maken, want de meesten zijn eigenlijk goed voor je. De goede bacteriën zouden de slechte bacteriën weghouden. Maar daarvoor zou je volgens hen wel iedere dag moeten douchen.

LEES OOK: Moeder maakt geniale badkamerregels voor als ze staat te douchen of op wc zit

Vies lichaam

Als je niet doucht, word je nog steeds vies. Ze stellen dat als je je lichaam niet wast, de bacteriën hun weg vinden naar je ogen, neus of mond en dat je daardoor sneller ziek kan worden. Bovendien zweet je, maar vooral de bacteriën zorgen ervoor dat je last krijgt van vervelende lichaamsgeuren. Sterker nog, van een ‘vies’ lichaam kunnen wel dertig vieze geuren komen. Charmant.

Wat als je niet iedere dag doucht?

Nu komt het volgende probleem: soms heb je echt geen tijd om onder de douche te springen. Wat doe je dan? Maak je geen zorgen, het is niet een heel groot drama om het douchen over te slaan. Maar dan is het wel aan te raden om een washandje te pakken en even naar de wastafel te gaan. Als je je gezicht, oksels en liezen wast ben je een stuk frisser. Dit is namelijk de plek waar veel bacteriën zich verzamelen.

Twenty Two WordsCosmopolitan

Reageer op artikel:
Dit is wat er met je lichaam gebeurt als je twee dagen niet doucht
Sluiten