Renée
Renée Gezondheid 10 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Waarom twee glazen wijn per dag drinken zo slecht nog niet is

Werken, het huishouden runnen, kind van school halen… Als moeder heb je veel ballen hoog te houden. Ben je blij als je aan het einde van de dag eindelijk een fles wijn kunt openen? Dan is er goed nieuws. Twee glazen wijn per dag drinken schijnt hartstikke goed voor je te zijn.

Nieuw onderzoek

We weten allemaal wat de gevolgen zijn als je te veel alcohol drinkt. Maar wat blijkt? Als je regelmatig een kleine hoeveelheid drinkt heeft het een positief effect op je lichaam en mentale gezondheid. In de onderzoeksresultaten van de Deense neurowetenschapper Dr. Maiken Nedergaard komt naar voren wat die voordelen zijn.

LEES OOK: Echt waar: van het drinken van een glas rode wijn voor het slapengaan val je af

Twee glazen wijn per dag

De neurowetenschapper en haar collega’s kwamen erachter dat twee glazen wijn per dag goed is voor de gezondheid van de hersenen. Althans, bij muizen. Volgens het rapport helpt de dagelijkse lage dosering alcohol om het systeem dat verantwoordelijk is om je brein ‘te reinigen’ te verbeteren.

Meer gezondheidsvoordelen

Ja, het effect kan op mensen anders zijn dan op muizen, maar toch. Andere onderzoeken tonen ook aan wat de positieve gezondheidseffecten van twee glazen wijn per dag zijn. Eén tot twee glazen alcohol per dag verlaagt de kans op diabetes en verbetert cognitief functioneren. Zo zie je maar: met mate drinken is zo slecht nog niet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Romper

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Waarom twee glazen wijn per dag drinken zo slecht nog niet is
Sluiten