Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Kinderen 9 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

7 Redenen waarom twee kinderen hebben makkelijker is dan één

Double doesn’t always mean trouble! Heb je twee kids of verwacht je een tweede?

Relax, want deze 7 redenen laten zien waarom het hebben van twee kinderen makkelijker is dan één kind.

1. Je weet wat je aan het doen bent

Er is geen overgang van kinderloos naar kinderen. Ouder worden is natuurlijk volledig levensveranderend, maar als je het eerder hebt gedaan weet je wat je te wachten staat. Het vertrouwen en de ervaringen van de eerste helpen zeker bij een tweede.

2. Je hebt een helper

Oké, dit is niet echt van toepassing als je kinderen heel dicht op elkaar zitten, maar als de kloof ongeveer 3 jaar of langer is, heb je een helper. Het zijn de kleine dingen die een enorm verschil kunnen maken, je hebt iemand die de doekjes kan aangeven of je tas even snel vasthoudt wanneer je de andere in de wandelwagen zet.

3. Ze leiden elkaar af

Als het gaat om vermijden van driftbuien, pijntjes en klachten van kieskeurige eters, gaat er niets boven een goede afleiding. Wie kan number two beter afleiden dan zijn grote broer of zus? Jonge kinderen zullen graag luisteren naar hun grote broer of zus.

4. Ze vermaken elkaar

Spelletjes doen en entertainment bieden is niet langer jouw taak, je kids hebben elkaar. Dat betekent meer tijd om dingen gedaan te krijgen en misschien zelfs een beetje rust – totdat de gevechten uitbreken.

Hygiëne is overrated: hoe ‘schoon’ moeten kinderen nou eigenlijk zijn?

5. Ze troosten elkaar

Het betreden van nieuwe situaties als peuterspeelzalen, kinderopvang en sportlessen is lang niet zo eng als wanneer je een vriend hebt of iemand die er al is.

6. Ze kennen elkaars spullen

Als je die speciale knuffel van number two niet kunt vinden, is de kans groot dat nummer één hem zo heeft. Kinderen hebben de gave om elkaars spullen in detail te kennen.

7. Je krijgt een extra paar ogen

Het is belangrijk om te onthouden dat jonge broers en zussen geen babysitters zijn, maar ze zijn wel een soort extra uitkijkpunt op het gebied van veiligheid. Bijvoorbeeld als een van hen in de tuin valt, of in de supermarkt is weggelopen; de andere kan proberen ze te stoppen of vertellen waar de andere boef is heen gelopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme