Renée
Renée Gezondheid 1 mrt 2018

De belangrijke reden om minstens twee porties yoghurt per week te eten

Als ontbijt of juist als afsluiter na het avondeten: een kommetje yoghurt gaat er bij veel gezinnen wel in. Maar wist je al dat het een ongelofelijke aanrader is om twee porties yoghurt per week te eten? Volgens de resultaten van een nieuw onderzoek biedt yoghurt namelijk meer dan een bron van eiwitten en het versterken van je immuunsysteem.

Twee porties yoghurt per week

Uit de Amerikaanse studie, gepubliceerd in de American Journal of Hypertension, blijkt namelijk dat het eten van yoghurt een positief effect heeft op het verminderen van hart- en vaatziekten. Vooral als men minstens twee porties yoghurt per week eet.

Gezondheidsvoordelen van yoghurt

De conclusie van het onderzoek is helder. Zo staat er dat mensen met een hoge bloeddruk zeker baat hebben bij het eten van yoghurt. De auteur schrijft: ‘Mannen en vrouwen met een hoge bloeddruk die een gezond dieet hebben en minstens twee porties yoghurt per week eten, hebben een lagere kans op hart- en vaatziekten.’

Goede werking van calcium

De werking van calcium in combinatie met yoghurtgisting zou de kans op hart- en vaatziekten verkleinen. Waar blijkt dat uit? Aan het onderzoek deden bijna 56.000 vrouwen mee. Zij waren tussen de 30 en 35 jaar en hadden een te hoge bloeddruk. Van die vrouwen had 30 procent minder kans op een hartaanval als ze minstens twee porties yoghurt per week aten. Onder de ruim 18.000 mannen lag het percentage op 19.

Komen hart- en vaatziekten veel in de familie voor? Dan is het naast gezond eten geen slecht idee om een pak yoghurt op tafel te zetten. Bovendien is het altijd handig om yoghurt in huis te hebben. Naast het eten zijn er nog meer verrassende manieren waarop je yoghurt kunt gebruiken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Zita

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
De belangrijke reden om minstens twee porties yoghurt per week te eten
Sluiten