Twee vliegen in één klap: Netflixen én werken aan je fitnessgoals

Terwijl je geweten ‘Ga sporten! Ga sporten!‘ schreeuwt, lig jij liever op de bank voor een marathonsessie van Say Yes To The Dress of Orange is The New Black. De oplossing voor dit schuldgevoel: sporten en binge-watchen combineren.

Met deze handige oefeningen kun je sporten, terwijl je televisie kijkt. Daar worden lichaam én geest blij van.

Strakke armen

Voor strakke armen hoef je niet eens op te staan, je kunt gewoon lekker op de bank blijven zitten. Strek je armen uit naar de zijkant, bal je vuisten en maak kleine cirkels met je armen. Eerst 30 seconden met de klok mee, daarna 30 seconden tegen de klok in. Houd een minuut rust en herhaal dit vijf keer. Lijkt gemakkelijk, maar je armen zullen gaan branden!

Triceps dips

Deze oefening is heel effectief voor een sterke triceps. Zet je voeten een stuk voor de bank en steun met je handen op het zitkussen. Buig je armen totdat je nét niet de grond raakt met je billen, en kom daarna weer omhoog. Doe dit tien keer en neem dan even rust. Herhaal drie keer.

LEES OOK: Let op Netflix-lovers: van te veel en vaak bingewatchen zou je depressief worden

Stevige billen

Bilspieren trainen? De fitnesswereld zweert bij squats. Ga recht voor je bank staan en ga rustig zitten. Let op je rug: die houd je de hele tijd recht! Plof niet op de bank neer, want zodra je billen de bank raken, kom je weer overeind. In dezelfde rechte houding. Herhaal dit 15 keer, 3 maal.

Sterke benen

Wat onze armen kunnen, kunnen onze benen ook. Strek een been vooruit, draai 30 seconden rondjes met de klok mee en 30 seconden tegen de klok in. Wissel van been. Wedden dat dit ontzettend gaat branden? De dame op het plaatje doet het tegen de muur aan, maar dit kan ook prima op de bank. Terwijl je naar de televisie kijkt. And go!

Oke, je zal niet direct een killerbody krijgen van deze oefeningen. Maar op deze manier hoef je je in ieder geval niet schuldig te voelen wanneer je het vijfde seizoen van Gilmore Girls achter elkaar hebt uitgekeken en alle beetjes helpen, nietwaar?

Nog net even iets meer happy worden? 17 kleine dingen die je kunt doen om (nog) gelukkiger te worden

Afbeeldingen: giphy

Reageer op artikel:
Twee vliegen in één klap: Netflixen én werken aan je fitnessgoals
Sluiten