Noortje Molenaar
Noortje Molenaar Persoonlijk 31 mei 2017
Leestijd: 2 minuten

Deze tweeling van 100 jaar viert hun verjaardag met een geweldige fotoshoot

Tweelingen hebben sowieso een extra bijzondere band, ze leerden elkaar tenslotte in de buik al kennen. Ze vieren alle mijlpalen en verjaardagen samen en kunnen de ander vaak voor 99% perfect aanvoelen. Samen 100 jaar worden is dan ook wel een mégagrote mijlpaal. En dat vierden deze dames op een heel toffe manier.

Maria Pignaton Pontin en Paulina Pignaton Pandolfi werden allebei 20 mei een eeuw geleden geboren. Zo’n bijzondere verjaardag lieten ze natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. Als je 100 wordt mag je uiteraard best een beetje uitpakken. En dat deden de jarige jetten met een feestelijke fotoshoot, met dank aan de Braziliaanse fotografe Camila Lima.

Tv-show

Camila zag de tweeling op televisie voorbij komen, waarin ze vertelden dat ze bijna 100 zouden worden. ‘Dat vond ik zo mooi.’ Normaal gesproken heeft ze alleen maar jonge stellen voor de lens, maar nu wilde ze dolgraag deze dames op de foto zetten.

Het is Camila gelukt om in contact te komen met familie van de tweeling, wat niet zo moeilijk was met Paulina’s zes kinderen, 19 kleinkinderen en 16 achterkleinkinderen en Maria’s vijf kinderen, 12 kleinkinderen en 7 achterkleinkinderen. Daardoor kon de afspraak gemaakt worden en begonnen ze aan de voorbereidingen voor de shoot.

LEES OOK: Deze prachtige foto van een 101-jarige overgrootmoeder spreekt boekdelen

Uitgedost

De tweeling kwam opdraven in zoete jurkjes en met hun haar opgestoken als vanouds. Camila zorgde voor een mooi laagje make-up. En klaar waren ze om te poseren. Het werd een geweldige fotoserie inclusief een knalroze autootje, tutu’s én lieve blikken naar elkaar.

Gezondheid

Maria is nog altijd gezond en vitaal, maar Paulina heeft darmkanker en twee hartaanvallen gehad. Doktoren dachten dat ze daar niet van zou herstellen en misschien zelfs niet zou overleven, maar toch was ze sterk genoeg om gewoon bij haar tweelingzus te blijven. ‘She made it!‘ Tot de leeftijd van 100 jaar dus zelfs.

‘Ik heb ook nog nooit zo’n flexibel oud stel meegemaakt. Ze hebben ook helemaal niet over moeheid geklaagd,’ vertelt Camila. Het geheim van hun gezondheid? ‘Ze leven tussen ‘tapas and kisses’.’

Fotoserie

De fotoserie is zoals je kunt zien meer dan geslaagd. Een fantastisch cadeau voor de dames zelf en hun familie, om nooit te vergeten.

Foto’s: Camila Lima

En nog een geheim voor het eeuwige leven: Opa’s en oma’s die op hun kleinkinderen passen leven langer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reader's Digest

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Deze tweeling van 100 jaar viert hun verjaardag met een geweldige fotoshoot
Sluiten