Gina Koninkx
Gina Koninkx Recepten 20 aug 2019

Probeer maar eens niet te snoepen als je deze Twix taart staat te maken in de keuken

Roep de kids er maar bij want jullie hebben dit weekend wat leuks te doen. Met dit recept maak je makkelijk een Twix taart en daar lik je je vingers bij af (al tijdens het bakken). Mmmm.

Er valt altijd wel een reden te bedenken om een taart te bakken en als je dit recept ziet weet jij wat je vanmiddag bij de koffie wilt eten.

Ingrediënten voor de Twix taart

– 200 gram melk chocolade
– 50 gram pure chocolade
– 400 gram karamel fudge
– 75 ml slagroom
– 250 gram boter op kamertemperatuur
– 65 gram poedersuiker
– snufje zout
– Paar druppels vanille aroma
– 275 gram bloem

De bereiding van de Twix taart

Verwarm voor je begint aan de taart eerst de oven voor op 175 graden Celsius. Begin vervolgens aan de bodem van de taart. Mix de boter romig in een kom en voeg daar de suikerpoeder, bloem, zout en vanille aroma aan toe. Mix dit door elkaar tot er een zachte deegbal ontstaat. Vet vervolgens de bakvorm in en bedek de bodem met de deegbal, vergeet ook de zijkanten niet.

Ze de bakvorm ongeveer 25 minuten in de oven tot de bodem lichtbruin is. Smelt ondertussen de karamel fudge au bain marie en voeg daar de slagroom aan toe. Dit proces duurt ongeveer twintig minuutjes.

Verdeel de karamel over de taartbodem en laat dit 15 minuten afkoelen. Smelt de melkchocolade ook au bain marie en giet dit over de laag karamel. Smelt de pure chocolade ook au bain marie en drizzel dit over de bovenste laag. Zet de taart 2 uur in de koelkast. Nog even de komende twee uur uitzitten en dan kunnen jullie eindelijk genieten van deze Twix taart.

Zoek jij een gezondere variant op deze taart? Dan is dit misschien wel wat voor jou: Mmmm! Je likt je vingers af bij deze glutenvrije brownies en hier vind je het recept.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Probeer maar eens niet te snoepen als je deze Twix taart staat te maken in de keuken
Sluiten