Janne Vogel
Janne Vogel Persoonlijk mei 14, 2018

3 type moeders die je níet in je leven wilt hebben

We kunnen niet zonder onze moeder-vriendinnen, maar kennen allemaal ook een aantal onuitstaanbare types. Je weet wel, die moeder die het áltijd beter weet, de moeder die doet alsof haar eigen kinderen het een stuk beter doen dan die van jou, of die ene moeder die haar kinderen te pas en te onpas bij jou dumpt.

Ken je zo’n type dat je het liefst vandaag nog uit je leven verbant? Wij ook. Hieronder drie type moeders die je niet (we herhalen: níet) in je leven wilt hebben.

De veroordelaar

Deze ‘vriendin’ heeft op alles wat je doet commentaar. Als je met haar bent voel je je eigenlijk constant beledigd. Haar dochtertje van 1 praat al hele zinnen – vertelt ze je de hele tijd -, maar ze weet zéker dat het met die van jou uiteindelijk ook wel goed komt, hoor. Zo niet, dan kent zij nog wel een goede logopedist. Ze zou haar kinderen verder nóóit in de auto laten eten of een dagje school laten skippen zodat ze eerder op vakantie zouden kunnen, maar ja ‘zo is zij gewoon’.
Haar leven is waarschijnlijk een stúk minder geweldig dan ze wil laten blijken en het feit dat ze jou zo moet kleineren zegt meer over haar dan over jou. Wat heb je aan zo’n veroordelend mens in je buurt? Juist ja, niks. Time to move on.

LEES OOK: Deze 5 moeder-vriendinnen zou elke moeder moeten hebben

De nemer

We noemen deze moeder de ‘nemer’ omdat het in jullie vriendschap eigenlijk allemaal draait om wat zij uit jou kan halen. Ze is altijd in voor een speelafspraakje (bij jou thuis), voor een gezellige girl’s night (zolang jij de oppas regelt), en ze vindt het een heel goed plan om jullie kinderen samen op een clubje te doen (jij geeft haar kind op en betaalt vast, toch?!) Je bent al moeder genoeg en zit er niet echt op te wachten om ook nog te moederen over haar en haar kinderen. Kom op, zeg. Wanneer ze je volgende keer opbelt om haar kind vier uur lang bij jou te dumpen terwijl zij haar nagels laat doen, zeg je gewoon ‘nee’.

De ‘drukke’ moeder

We zijn allemaal druk druk druk. Het leven is druk, de schema’s van onze kinderen zijn gekkenhuis en het loopt niet altijd allemaal op rolletjes. We snappen het, echt waar. Maar als je van elk plan dat je met deze vriendin maakt eigenlijk al weet dat het toch niet doorgaat, zit er iets niet goed. Moeders hebben al weinig tijd om in hun vriendschappen te investeren, dus steek in deze vooral geen energie meer. Je zult er geen spijt van krijgen.

Popsugar.com

Reageer op artikel:
3 type moeders die je níet in je leven wilt hebben
Sluiten