Janne Vogel
Janne Vogel Kinderen 15 mrt 2018
Leestijd: 3 minuten

12 x soorten moeders die je óveral tegenkomt langs de lijn

Je kind zit op een sport, leuk! Dat maakt van jou automatisch een voetbal-/hockey-/wat-dan-ook-moeder die haar kind wekelijks naar de plaatselijke sportclub mag rijden voor de training. Daarnaast ontvang je kilo’s zweterige sportkleding thuis, draai je kantinediensten en oja, elke zaterdagochtend sta jij langs de lijn.

Fanatieke toeschouwer? Dan ken je deze 12 typen langs-de-lijn-moeders ongetwijfeld.

via GIPHY

De vergeetachtige moeder

Deze moeder vergeet nog weleens dat ze bij een sportwedstrijd zit. Diep verzonken in een boek of spelend op haar iPad wil ze nog weleens geraakt worden door een bal (of twee). Die opeens – woesj – uit het niets op haar af lijkt te komen.

via GIPHY

De moeder die meedoet

Deze moeder zit zó in het spel dat ze het gevoel heeft dat ze zelf aan het spelen is. Ze beweegt mee met haar hoofd, en af en toe met haar hele lichaam, zonder dat ze het doorheeft. Kortom: ze leeft zich lekker in.

De kletsmajoor

De kletsmajoor ziet de wedstrijd als de ultieme kans om te socializen. Voor haar is het een uurtje kletsen, alle nieuwtjes en roddels delen en simpelweg even haar hart luchten bij de andere moeders. Beetje erg: als haar kind na de wedstrijd naar haar toekomt, doet ze alsof ze álles heeft gezien, terwijl iedereen dondersgoed weet dat ze het veel te druk had met praten.

De fantoom

Deze moeder sluipt de club rond. Ze brengt haar kind naar de training en haalt hem/haar weer op zonder dat iemand haar ooit echt ziet – laat staan spreekt. Hoe doet ze het toch?

De enge moeder

Ja, echt. Iedereen vindt haar stiekem een beetje eng. Deze moeder neemt de wedstrijd érg serieus en leeft zich zo in, dat je af en toe bang bent dat ze ter plekke een hartaanval krijgt. Van schreeuwen tot het gooien met voorwerpen: op spannende momenten wil je haar pad niet kruisen.

via GIPHY

De assistent-coach

Ten minste, ze dénkt dat ze de assistent-coach is – is ze natuurlijk zeker niet. Ze kent de posities als haar broekzak, weet precies hoe het spelletje in elkaar zit, dat wel, en zal de hele wedstrijd (mee-)coachen vanaf de zijlijn. Tot grote ergernis van haar zoon/dochter. Maar ach, ze bedoelt het goed.

via GIPHY

De betweter

Deze moeder heeft zelf nog nooit een voet op het veld gezet, maar geloof haar, ze weet álles. Ze gebruikt het veld jargon alsof het niets is (vaak ontzettend fout, maar dat vertelt niemand haar) en weet er naar eigen zeggen alles van. Van de spelregels tot aan welke schoenen de kids het best kunnen dragen: zij weet het (beter).

De opschepper

Haar zoon/dochter is de állerbeste (denkt ze). Ze schakelt scouts in om te komen kijken en moet iedere onbekende toeschouwer even aanstoten om aan te wijzen wie haar zoon is. Want hij gaat het maken. (Ja, vast.)

De snack-moeder

Erg geliefd onder de sporters én toeschouwers, omdat een snackje op z’n tijd alles beter maakt. Deze moeder weet dat ze misschien het best voor gezonde tussendoortjes zou kunnen kiezen, maar gaat meestal toch gewoon voor donuts.Love her.

De fashion-fanaat

De fashion-moeder gaat nooit voor comfortabel. Ze verschijnt iedere zaterdag – hoe vroeg er ook wordt gespeeld – volledig opgemaakt en met een killer outfit aan. Alsof ze zo uit een Ralph Lauren reclame is gestapt. Op sommige dagen voel je íets van jaloezie, maar meestal ben je allang blij dat jij gewoon je sneakers en spijkerbroek aanhebt. Kan je toch veel beter in aanmoedigen.

De carpool-koningin

Grote gezinsauto: check. Bestand tegen het gegil en geschreeuw van enthousiaste kinderen op de achterbank: check. Deze moeder heeft ongetwijfeld de beste carpool-skills en iedereen is haar eeuwig dankbaar.

via GIPHY

De trotse moeder

Ehm, zijn we dat niet gewoon allemaal?

via GIPHY

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Popsugar

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme