Sophie Nortier
Sophie Nortier Kinderen 14 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Restaurant tip: Family Sunday’s bij Jansz Amsterdam

Uit eten met kinderen? Family Sunday’s bij Restaurant Jansz in Amsterdam is een echte aanrader.

Family Sundays

In de zomers hebben ze bij Jansz de fameuze Rosé Sundays, maar de rest van het jaar gooien ze het om. Dan openen ze met Family Sunday’s elke laatste zondag van de maand hun deuren voor gezinnen met jonge kids. Oké oké, kids zijn natuurlijk altijd welkom. Maar ouders met jonge kids kunnen zich nog wel eens opgelaten voelen wanneer ze het grut meenemen naar een goed restaurant. Zie hier de oplossing!

Tijdens de Family Sunday’s kun je namelijk vanaf 16:30 uur terecht en zijn ze helemaal ingericht op de kleintjes. Het lieve, zorgzame personeel geeft blijk van geduld en ruime flexibiliteit. Ze kijken niet boos bij de uitschieters in het volume of wanneer er een van tafel ontsnapt. Ze bedienen snel, zonder dat je het gevoel hebt dat er wordt gehaast. En kom je met een kinderwagen (of drie) dan maken ze daar graag ruimte voor.

De kaart

Jansz biedt een zeer gevarieerde kaart, waarbij alles even heerlijk is. Je kunt beginnen met een paar oesters, het diner vervolgen met bijvoorbeeld de burrata, hun klassieker van geroosterde bloemkool of de overheerlijke gehaktballen in marinara saus. En voor het hoofdgerecht kun je onder andere kiezen uit een Zeetong, een cheeseburger en een kreeftenrisotto. En voor het dessert? Onze aanrader is de huisgemaakt koekjes. De ultieme vorm van comfort food done right!

Yes, dit is inderdaad het menu voor de volwassenen. Maar het menu voor de kids doet er niet voor onder. Een heerlijk tomatensoepje vooraf, spaghetti met dezelfde overheerlijke gehaktballen als die we eerder al noemden, of een heerlijk gegrild kippetje. En dat is slechts een greep uit de kindergerechten.

Uit eten met kinderen

Nu horen we je zeggen: ‘Wat? Een drie gangen diner met baby’s of peuters erbij?’. Dan zeggen wij: ‘Yes, dat kan hier!’. En niet in de laatste plaats omdat ze een hele ruimte hebben ingericht voor kids. Mét twee lieve oppasdames. Ze geven de kleinsten de fles, doen spelletjes met de wat grotere kids en voor de rest is er een hele bioscoop ingericht.

De planning is geheel aan jezelf. Laat je ze eerst aan tafel mee eten en breng je ze dan naar boven, of laat ze lekker spelen tot het eten op tafel staat, het is helemaal aan jou. Maar er is alle ruimte voor jou en je partner of vrienden, om weer even bij te kletsen. En zonder enige moeite kun je om 18:30 uur weer buiten staan met een fijn voldaan gevoel.

Details

Wanneer: Elke laatste zondag van de maand, tussen 16.30 – 18.30 uur.
Plek: Jansz. Reestraat 8 Amsterdam.
Reserveren: Kan hier.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme