Redactie
Redactie Work & Life 18 aug 2017
Leestijd: 2 minuten

Vrouwen die ouder zijn dan 37, mogen niet meer uit

Vrouwen ouder dan 37 worden niet meer geacht zich te vertonen in een club. Sterker nog: rond hun 31ste hangen ze het liefst hun uitgaansschoenen aan de wilgen en ruilen ze die het liefst voor altijd in voor pantoffels. Zo blijkt uit Brits onderzoek.

‘De perfecte avond’

Bijna de helft (46%) van de Engelse volwassenen heeft zelden nog zin in sociale events of een avond stappen, maar blijft veel liever thuis. Van de meer dan 5.000 ondervraagden geeft zo’n 30 procent aan dat een avond op de bank series kijken voor hun de definitie van ‘de perfecte avond’ is.

Dat omslagpunt ligt ongeveer bij 31, laten de onderzoeksresultaten zien. Die daarnaast ook een vernietigend oordeel uitspreken over volwassenen die zich niet aan die virtuele leeftijdsgrens houden, want volgens een deel van de ondervraagden is 37 ‘te oud’ om uit te gaan. Bijna 40 procent geeft aan dat er ‘weinig dingen treuriger’ zijn dan een club of bar binnenlopen waar veertigers en vijftigers omring door twintigers proberen een goede avond te hebben.

De adder onder de bank

Voordat je nu denkt dat er een of ander gerenommeerd wetenschappelijk instituut achter dit onderzoek zit: dat is niet zo. Het is het resultaat van een semi-wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd door een Britse verkoper van huishoudelijke apparaten, zoals tv’s, tablets en comfortabele banken. Iets met adders en niet zulk hoog gras, dus.

Los van die hidden agenda, zit er uiteraard wel degelijk een kern van waarheid in het feit dat veel volwassenen anno 2017 – met dank aan de talloze mogelijkheden voor vertier thuis die zich laten samenvatten door woorden als Netflix, series, social media en online shopping – niet meer echt staat te springen om op vrijdagavond het nachtleven in te duiken.

Hoe het ook zij, vanaf nu heb ik (37) een geldig excuus om me achter te verschuilen, waarvoor veel dank.

Grappig: dit is wat alle moeders googelen tijdens de zomervakantie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Babble

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Vrouwen die ouder zijn dan 37, mogen niet meer uit
Sluiten