Uitgehongerd jongetje gaat na 1 jaar – volledig hersteld – voor ‘t eerst naar school

Herinneren jullie je deze foto nog van het Nigeriaanse jongetje dat op het randje van de dood balanceerde? De Deense Anja van vluchtelingenorganisatie DINNødhjælp redde hem en kijk hem nu eens, een jaar later.

Precies een jaar geleden werd het linkerdeel van bovenstaande foto gemaakt in Nigeria. Anja Ringgren Lovén was op vluchtelingen missie met de Deense organisatie DINNødhjælp (‘jouw opluchting’), die kinderen redt die als heksen zijn bestempeld door hun familie en omgeving. Op de foto zie je hoe Anja het jongetje – dat toepasselijk Hope werd genoemd – een slokje drinken geeft uit een waterfles. Hij was op sterven na dood nadat hij verlaten en wel door straten van Nigeria zwierf.

Nu, precies een jaar later is Hope met school begonnen en heeft hij een onvoorstelbare comeback gemaakt. Het jochie ziet er gezond en vrolijk uit en blijkt een flinke grappenmaker te zijn, getuige de leuke filmpjes die van Hope te zien zijn op de Facebookpagina van DINNødhjælp.

Hope woont sinds hij gevonden is in een weeshuis waar vele kindjes zijn opgenomen die bestempeld werden als heksen. Religieuze leiders in Nigeria beschuldigen sommige kinderen van hekserij in de hoop dat de ouders hem betalen om de kinderen te zuiveren van deze vreselijke ‘aandoening’. Vaak worden de kinderen vermoord of verstoten, zoals Hope overkwam.

Het werk van Anja en haar organisatie is hartverwarmend en toont aan dat je wel degelijk een verschil kan maken in de levens van kinderen, die het verdienen om gezond op te groeien, liefde en aandacht te krijgen en onderwijs, zodat ze later voor zichzelf kunnen zorgen.

Bekijk een aantal van de geweldige foto’s die Hope in al zijn glorie tonen:

Hope laat zich niks vertellen in ‘zijn zetel’, en wie neemt het hem kwalijk?

Met een heerlijk bolle toet lacht hij het leven toe, dankzij Anja en haar team

Deze jongen heeft ‘swag’

Maar bovenal is hij een vechter en voor ons een koning!

DINNødhjælpFacebookInstagram

Reageer op artikel:
Uitgehongerd jongetje gaat na 1 jaar – volledig hersteld – voor ‘t eerst naar school
Sluiten