Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Kids 29 sep 2020

Dit zijn de leukste uitjes in het kader van de Kinderboekenweek 2020

De Kinderboekenweek staat dit jaar in het teken van “En toen?” en daarom gaan we terug in de tijd. Of het nu gaat over de Romeinen, oude grieken of ridders. Dit keer wordt je uitgenodigd om in alle delen van de geschiedenis te duiken. Door te lezen. En als je dan die mooie boeken hebt gelezen, is het leuk om daarna een uitje te ondernemen wat erop aansluit.

De Kinderboekenweek gaat natuurlijk over lezen, de bedoeling is om kinderen zoveel mogelijk te stimuleren om te lezen. Een uitje kan daarbij helpen, door iets te ondernemen kan de interesse van het kind worden gewekt waardoor het meer zin heeft om hierover te lezen. Maar andersom kan ook, eerst lezen, en dan als verdieping een uitje zoeken dat hierbij past. Je kind zal het leuk vinden van alles te herkennen waarover hij heeft gelezen.

Uitjes in het kader van de Kinderboekenweek 2020

Geschiedenis dus, maar welke uitjes kun je daarvoor nu ondernemen met je kind? Wij zetten er een paar op een rij.

Rijksmuseum van Oudheden

De naam zegt het al, bij het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden vind je allerlei schatten uit de geschiedenis. Van de Romeinen tot het Oude Egypte. Je vindt er de mooiste en gaafste opgravingen en voor kinderen is er een speciale audiotour. Aanrader!

Museumpark Archeon

Het perfecte “museum” voor kinderen is het Archeon. Een museum waar je niet bang hoeft te zijn dat je kind een dure vaas omstoot of een schilderij van de muur trekt. Hier zwerf je door de prehistorie, kom je dichtbij de Romeinen en duik je in de middeleeuwen. Stap midden in de geschiedenis en ontdek hoe het vroeger was.

Slot Loevestein

Ervaar hoe het is om een echte ridder of jonkvrouw te zijn. Bij Slot Loevestein wanen jullie je helemaal in de riddertijd. Je kunt zien hoe er hier in dit kasteel werd geleefd en ontzettend veel leren over de Nederlandse geschiedenis.

Naturalis

Alles leren over de prehistorie en de dinotijd? Dan zit je bij Naturalis goed. Leer alles over de indrukwekkende dino’s en ontdek hoe de wereld er miljoenen jaren geleden uitzag. Met als hoogtepunt het kroonjuweel van de collectie: T. rex Trix.

De bibliotheek

En naast al deze prachtige musea is er nog een hele toegankelijke plek waar je deze periode heel veel kunt leren over de geschiedenis. En dat is de bibliotheek. Veel bibliotheken organiseren speciale activiteiten omtrent de kinderboekenweek. Breng dus snel eens een bezoekje aan de bieb bij jou in de buurt.

Lees ook:

Van Dolfje Weerwolfje tot Minoes: 7 x verfilmde kinderboeken die je wil zien én lezen

De allerleukste AVI-boeken voor je kind om te leren lezen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Dit zijn de leukste uitjes in het kader van de Kinderboekenweek 2020
Sluiten