Noortje Molenaar
Noortje Molenaar Erop uit april 21, 2017

Plannen maar! Dit zijn de 13 leukste uitjes tijdens de meivakantie

De meivakantie is begonnen en dat betekent dat de kinderen weer twee weken thuis zitten. Hoewel, thuis? Er is van alles te doen in de meivakantie. We tippen je de leukste activiteiten en adresjes waar iedereen blij van wordt.

Waar gaan jullie graag heen?

1. Erve Brooks

In Gelderland heb je het geweldige Erve Brooks: pannenkoekboerderij, speeltuin en museumboerderij in één. Een mega paradijs voor kinderen. Knuffelen met de varkens, konijntjes en parkieten, binnenspeeltuinen, buitenspeeltuinen, een speelvijver, uitkijktoren, air-trampoline, reuzenschommel, Blotevoetenland en Avonturenpad én de skelters en bolderkarren staan klaar. En oja, de verrukkelijke pannenkoeken maken de dag af. Do we need to say more?
Geschikt voor alle leeftijden. Meer info vind je hier.

2. Het Tropenmuseum

Hier moet je zijn voor gezellige lente-activiteiten. Neem een mooie (tijdelijke) lentetatoeage, ontdek allerlei dieren in het museum, leer meer over muziek en kinderen kunnen hun eigen Lotusbloem maken. Ook speelt er de theatrale doe-tentoonstelling ZieZo Marokko. Ga aan de slag met mozaïek, schrift, mode of keukengeheimen.
Van 22 april t/m 7 mei, geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Meer info vind je hier.

3. Uk&Puk Festival

Van vrijdag 28 t/m zondag 30 april presenteren Theater Kikker en Podium Hoge Woerd in Utrecht de allereerste editie van het Uk&Puk Festival. Met vooral veel dieren en muziek, speciaal voor peuters en kleuters. Van intieme voorleesvoorstellingen en Klein Zwanemeer tot keihard dansen voor de echte feestbeesten, alle types komen aan hun trekken. Ook is er dagelijks een gratis activiteit zoals Het Kleurfeest of een echte Theaterspeeltuin met apennest. Bereleuk!
Voor kinderen van 2-6 jaar. Meer info vind je hier.

4. A Seal Zeehondenopvang

Te lief. Bij A Seal Zeehondenopvang in het Zeeuwse Stellendam kun je van heel dichtbij zeehondjes bekijken. Ook wordt verteld hoe zeehonden worden vrijgelaten, in het wild leven en zie je hoe ze bij de opvang worden verzorgd. Wil je daarna lekker lunchen of koffie drinken, ga dan vlakbij naar restaurant Zoet of Zout, een fijne plek om met kinderen te eten.
Kinderen tot 4 jaar gratis, daarboven €6,50, dat rechtstreeks naar zorg voor de zeehonden gaat (win win!). Meer info vind je hier.

5. Het Maaspodium

Twee weken lang pakt het Maaspodium uit en vinden er in Rotterdam allerlei leuke activiteiten plaats, waaronder verschillende kindervoorstellingen. Van magische dansvoorstellingen tot grappige, muzikale toneelstukjes en een heuse pinguïnexpeditie. En op 28, 29 en 30 april mogen 30 geluksvogels zélf een voorstelling maken.
Het hele programma vind je hier.

6. Sprookjeswonderland

Eigenlijk een kleine Efteling; met een sprookjesbos, kinderboerderij en verschillende kinderattracties. Binnenkijken bij de kabouterhuisjes, pratende bomen onderweg en zelf varen in lieveheersbeestbootjes. Laat je kind betoverd worden door de prachtige voorstelling in het kasteel van prinses Violinde. En durft ‘ie de Reus te kietelen aan zijn grote teen? Neem ook plaats op het Vliegend Tapijt om samen met Heks Hupsakee een onvergetelijk avontuur hoog door de wolken boven Sprookjeswonderland te beleven.
Meer info vind je hier.

7. Piratenweek op Pampus

De perfecte combi tussen buiten in de natuur zijn en de broodnodige spanning. Piraten nemen in de meivakantie het hele eiland Pampus over. Doe de spannende morse-speurtocht door het fort of de puzzelspeurtocht in het Piratenhol en vind de schatkist. In het Piratenhol zijn verschillende activiteiten, zoals een piratenhandhaak knutselen of piraten postcards maken die je met de Pampuspost op het eiland kan versturen. Uiteraard is er ook alle ruimte voor verkleedpartijtjes, schmink, circus en zelfs… piratenvoedsel!
Van 2 t/m 7 mei. Meer info vind je hier.

8. Kindervliegdagen bij Aviodrome

De tijd vliegt hier. Op 22 en 23 april kun je machtige auto’s en vliegtuigen spotten, maar op 26 en 30 april wordt het helemaal een feest: dan kunnen kinderen van 8-16 jaar zélf een vliegtuig besturen. Natuurlijk worden ze bijgestaan door een ervaren piloot, maar ze mogen echt het stuur vasthouden, hoe vet is dat? Na afloop ontvangen de jonge piloten een certificaat. Maar ook stewardessen in de dop kunnen een speciaal brevet halen en roetsj als levende koffer van de glijbaan.
Meer info vind je hier.

9. De Kleine Grote Kist

Een magische dansvoorstelling van het Nationaal Ballet voor kinderen vanaf 4 jaar. Kinderen maken kennis met een eenzaam meisje en een wonderlijke kist op zolder en worden zo meegevoerd in haar dansavontuur. Samen met haar fantasievriendjes die uit de kist komen gaat ze iets heel groots bouwen. Wat dat is, is nog een verrassing.
Te zien t/m woensdag 26 april, in Amsterdam. Meer info vind je hier.

10. De YouTube-school in Beeld en Geluid

YouTube is voor kinderen het nieuwe zwart. Je kind kan er haast beter mee overweg dan jij. Eigenlijk leren ze er alles. Van originele knutsels tot de nieuwste danshype. In de meivakantie leggen kinderen bij Beeld en Geluid het Do It Yourself-parcours af in de YouTube School. Lukt het je kind om alle instructievideo’s goed op te volgen, zoals Juf Jannie, Saskia’s Dansschool en Jill (NPO Zappelin)? Dan haalt ‘ie een echt YouTube School-diploma! Verder is er elke zondag en woensdag het Klokhuis Maaklab – Knutselen met afval.
Van 22 t/m 30 april. Meer info vind je hier.

11. Camouflage-kunstenaars

In Nijmegen is er een verrassende kindertentoonstelling over dieren die zich kunnen verstoppen als de beste. Naast prachtige opgezette dieren en veel foto’s zijn er ook verschillende spellen en activiteiten. In de vakantie mogen kinderen zelf een minilandschap knutselen en een dier dat zich hier goed onzichtbaar in kan maken. Rudie Roerdomp reikt aan het eind van de vakantie een prijs uit aan het mooiste kunstwerk.
Voor meer info kijk hier.

12. Hoe wordt stof gemaakt?

Het enige museum dat echt in bedrijf is, is het Textielmuseum in Tilburg. In de meivakantie is er speciaal doe-programma. Je kind kan op zaterdag mee met de Kunstkudde, kan zelf een stukje stof maken óf lekker speuren en ontdekken aan de hand van 12 opdrachtkaartjes. Iedereen ontvangt t/m 27 april gratis een koninklijk zakdoekje.
Meer info vind je hier.

13. Orchideeënhoeve

Ervaar verre werelddelen heel dichtbij in deze tropische vlinder- en dierentuin in Flevoland. Van 14 april t/m 7 mei zijn er extra kinderactiviteiten. Slinger met de aapjes door de jungle, loer door de ogen van een schildpad en neem plaats in het gloednieuwe Jungletheater voor de spannende jungleshow. En op jacht met Berry Banaan naar zijn bananentrossen. Deze familiespeurtocht brengt jullie langs de mooiste plekken van de tuinen.
Extra: stap op 25, 29 april, 2 of 4 mei om 14:00 uur in de bolderkar en trek samen met de boswachter langs de hotspots van de Noordoostpolder.
Meer info vind je hier.

Is het minder mooi weer of blijf je liever thuis? Dit zijn de leukste dingen om te doen als het regent.

Reageer op artikel:
Plannen maar! Dit zijn de 13 leukste uitjes tijdens de meivakantie
Sluiten