Redactie
Redactie Erop uit 17 okt 2014

11 dingen om te doen tijdens de herfstvakantie (deel 2!)

Week 2 van de herfstvakantie is van start gegaan en natuurlijk moet er iets leuks gedaan worden. Geen inspiratie? Famme heeft de leukste uitjes voor je uitgekozen, zodat je kinderen zich geen dag zullen vervelen. Natuurlijk hebben we ook rekening gehouden met jou.

1. Gemeentemuseum – Mark Rothko

Neem je kind mee naar het Gemeentemuseum in Den Haag en geniet van de prachtige tentoonstelling van de abstracte schilder Mark Rothko. Saai voor je kind? Nee joh, elke zondag is er tussen 12.00 en 16.00 uur een gratis open kinderatelier waar kinderen op creatieve wijze aan de slag kunnen. Ook leuk: het Gemeentemuseum heeft weer een kinderkunstboek uitgegeven over Rothko (‘Puzemuze, of op weg naar Rothko’), gemaakt door Wim Hofman.

2. Bison Bowling – Utrecht

Een potje bowlen is hartstikke gezellig, vooral als er muziek, licht- en rookshows en eten bij komt kijken. Bij Bison Bowling in Utrecht (ook in Maarssen en Haarlem!) kun je best een paar uurtjes toeven.

3. Micropia Artis

Een dagje dierentuin is sowieso leuk, maar waarom niet eens onzichtbaar leven ontdekken? Het net geopende Micropia in Artis toont het machtigste, meest succesvolle en tegelijk kleinste leven op aarde: microben. Wist je trouwens dat een volwassen persoon anderhalve kilo microben met zich meedraagt?

4. De Tapuit, Bezoekerscentrum Dunea – Wassenaar

Jij maakt een heerlijke wandeling en je kind vermaakt zich in het Monkeybos waar hutten worden gebouwd en waar een kabelbaan te vinden is. Daarnaast biedt de Tapuit verschillende tentoonstellingen over dieren en verschillende workshops.

5. Het ss Rotterdam – Rotterdam

Begeef je een dag op een boot. Vooral als het lekker weer is (en dat wordt het!), is het ss Rotterdam een aanrader. Het oude vlaggenschip van de Holland-Amerikalijn heeft een prachtige geschiedenis. Bekijk de authentieke kunstwerken of slaap een nacht in een kajuit.

6. Taartrovers Kinderfilmlab

Taartrovers is een cultureel kinderwarenhuis die culturele projecten voor en met kinderen organiseren. Zo doen ze veel met film, eten en beeldende kunst. Kijk op de website voor alle activiteiten. Zeker de moeite waard.

7. Art & Lemonade

In het centrum van Den Haag bevindt zich een unieke plek waar jij een heerlijke kop koffie kunt drinken en je kind een lekker glas limonade. Waar jij kunt rondsnuffelen tussen de hebberigmakende spullen en waar je kind een workshop kan volgen of kan knutselen. We noemen dit een heerlijk dagje uit.

8. Kinderyoga – Amsterdam

Het mag dan misschien wel niet in Zuid-Holland zijn, maar kinderyoga an sich is weer eens iets anders. Bij Studio Bloom geven ze kleuter-, kinder- en tieneryoga en leren ze je de fijne kneepjes van het vak. Vraag anders zelf een keer aan je eigen yogaschool wat de mogelijkheden zijn op het gebied van kinderyoga.

9. Circus Hakim

Wie kent ‘m niet? Hakim uit Sesamstraat heeft een eigen theater in Haarlem waar geweldige voorstellingen worden gegeven. En niet alleen dat, zo worden er ook workshops gegeven en speciale cursussen. Wil jouw zoon of dochter een voorproefje van de filmacademie? Dat kan in Circus Hakim. Kijk snel op de website voor alle mogelijkheden.

10. Appels plukken bij de Olmenhorst

In het hart van de randstad ligt landgoed de Olmenhorst. Tot en met 26 oktober is het weer tijd voor een zelfplukperiode, dus dit betekent dat er appels mogen worden geplukt! Superleuk met kinderen en voor de appeltaart die straks op tafel staat. Oh, en de appels zijn bio.
De Olmenhorst

11. Markthal Rotterdam

Nog maar net geopend en nu al een succes. De eerste overdekte food markt van Nederland heeft 1 oktober haar deuren geopend en dit betekent heel veel lekker eten. Het gebouw is al indrukwekkend, dus eigenlijk moeten jullie daar gewoon even kijken.
Markthal Rotterdam

Reageer op artikel:
11 dingen om te doen tijdens de herfstvakantie (deel 2!)
Sluiten