Melissa Eissens
Melissa Eissens Kids januari 13, 2018

Weekendtip: 6 x leuke én leerzame uitstapjes om met kinderen te maken

Hoe tof is het om je kinderen nieuwe dingen te leren terwijl je tegelijkertijd quality time hebt met je gezin? Precies! Daarom hier zes leuke educatieve uitjes die zowel jij als je kind helemaal te gek vindt.

Gebruik dat weekend goed!

1. De Zee Leeft

Een avontuurlijke tocht naar zeehonden en andere zeedieren. Niet alleen de kids, maar ook jij ontdekt wat je nog niet wist van de zee, zowel boven water als onder water. De schepen van het Wadvissersgilde nemen je mee naar de mooiste plekjes van de Waddenzee, die vanaf de dijk niet te zien zijn. Onderweg geeft de schipper tips hoe je de zeehonden kunt spotten en hij probeert natuurlijk zo dicht bij mogelijk te komen. Tijdens de tocht gooit de schipper een echt vissersnet uit en haalt hij allerlei levende wezens binnen die in de zee wonen. De kinderen (en de volwassenen) kunnen de vissen, garnalen en krabben vanuit de sorteerbakken bekijken en aanraken tijdens de leuke en leerzame verhalen van de zeewezens. Vanaf het dek is het landleven goed te zien: duizenden zeevogels in alle soorten en maten. Zwemvesten zijn aanwezig dus veiligheid staat voorop!

2. Het Nijntje museum

Dit museum is gevestigd in hartje Utrecht. Het Nijntje museum is eigenlijk de wereld in het klein. In tien themaruimten ontdekken peuters en kleuters stap voor stap de wereld om hen heen. De prentenboeken van Dick Bruna zijn de inspiratie voor deze werelden. Zo is er het huis van Nijntje, de dokter, de dierentuin, noem maar op. Kinderen stappen hier écht in de wereld van Nijntje en haar vriendjes. Regelmatig zijn er in het museum ook voorlees- en tekenmiddagen wat het een relaxed uitstapje maakt.

3. De Kinderkunstfabriek

In de voormalige Verkadefabriek, die van de koekjes, is een Kinderkunstfabriek gevestigd. Een gebouw dat in beweging is en heel veel leuke activiteiten organiseert voor kinderen en hun ouders. In de Kinderkunstfabriek vind je theatervoorstellingen, films, tentoonstellingen, dansvoorstelling voor en door kinderen.

LEES OOK: 28 dingen om thuis te doen als het regent!

4. Spoorwegmuseum

Een ander leuk museum in Utrecht is het Spoorwegmuseum. Het museum is namelijk meer dan alleen treinen kijken. Je maakt kennis met de eerste machinist van Nederland, maar je leert ook over de treinen van vroeger. Je maakt een reis door de tijd. In een karretje rijd je langs en onder allerlei locomotieven door, die ooit in Nederland hebben gereden. Het is erg leerzaam voor oudere kinderen en voor kleine kinderen een ontdekkingsreis en één grote speelplaats met leuke details en ontdekkingen. Het museum is kindvriendelijk en heeft zelfs een hip kindertoilet.

5. CORPUS

Een zeer leerzaam uitstapje beleef je in het CORPUSmuseum. Hier beleef je in 55 minuten een spectaculaire ‘reis door de mens’. Een unieke ervaring. Je leert hoe het lichaam in elkaar zit, hoe het werkt en wat je moet doen om het gezond te houden. Veel bewegen, verantwoord eten en gezond leven, dat is het motto van CORPUS. De toegangsleeftijd is 6 jaar en ouder, maar de adviesleeftijd is 8 jaar en ouder.

6. Het Openlucht Museum

In het Openluchtmuseum komt de geschiedenis tot leven. In de zomer en winter zijn er verschillende activiteiten voor jong en oud. Natuurlijk kun je kijken naar oude ambachten, zoals de drukker die aan het werk is, een draaiende stoommachine of je bezoekt de radmaker of de boerin die je alles vertellen over hoe het vroeger was. Ze beantwoorden al je vragen en soms mag je ook even meehelpen. Op de site is te vinden wanneer er speciale activiteiten voor kinderen gehouden worden.

Reageer op artikel:
Weekendtip: 6 x leuke én leerzame uitstapjes om met kinderen te maken
Sluiten