Janne Vogel
Janne Vogel Kinderen 13 apr 2018
Leestijd: 2 minuten

Zin in een uitstapje? 5x leuke dingen om te doen met het hele gezin

Omdat met z’n allen herinneringen maken het allerleukste is om te doen, hebben we hier nóg meer tips voor dagjes weg met het hele gezin. Van de tofste museums tot een tropische waterspeeltuin: er zit voor iedereen iets tussen.

Ga rond de tafel met de kids en kies samen iets leuks uit. Veel plezier!

De Holle Bolle Boom

Een dagje spelen met het hele gezin? De Holle Bolle Boom in Tuitjenhorn is de place to be. Combineer voor een onvergetelijke dag de grote binnenspeeltuin met zwemparadijs Plons. De indoor speeltuin heeft spannende glijbanen en obstakels, en voor de állerkleinste bezoekers een minigaard en een babyroom. Plons is een tropische waterspeeltuin met meerdere (familie)glijbanen en een interactief Fonteinplein. Hier vermaak je je wel een dagje.

NEMO Science Museum

Dit is misschien wel het coolste museum voor kinderen ooit. Futuristisch Science Center NEMO ligt aan de oever van het IJ in Amsterdam. Je ontdekt hier samen met je kids de wereld van wetenschap en technologie door zelf allerlei experimenten te doen.
Stop jezelf in een zeepbel, kijk naar een kettingreactie en doe proefjes in het laboratorium. Een korte samenvatting van dit museum is bijna niet mogelijk, je moet het met eigen ogen zien en beleven. Gaan dus!
Leuk met wat oudere kinderen, maar ook zeker een topper voor kleuters.

Een rondvaart op de pannenkoekenboot

Met het hele gezin genieten van oer-Hollandse pannenkoeken terwijl je een twee-en-een-halfuur lange rondvaart maakt door de grachten van Amsterdam: ongetwijfeld een succes. De kinderen krijgen bij Blue Boat Company een speciale audiotour met een bijbehorend logboek en een verrekijker, zodat ze zelfs nog iets opsteken van de geschiedenis van de stad. In de winter is er een centrale verwarming aanwezig, dus juist in de gure maanden supergezellig om te doen.

Escaperoom Purmerend

Escaperooms zijn een enorme hit, maar tot voor kort waren ze er vooral voor een oudere doelgroep. Kids Safety Escaperoom Purmerend bracht hier verandering in en opende drie verschillende escaperooms voor de kids. Escaperoom ‘Glow in the dark’ is geschikt voor kinderen vanaf acht jaar en de ouders mogen mee als begeleider. Binnen 60 minuten moeten jullie allerlei opdrachten volbrengen om uit de kamer te ontsnappen. Spannend!

Tropenmuseum Junior

Tropenmuseum Junior maakt deel uit van het Tropenmuseum en maakt interactieve tentoonstellingen voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar en hun families. De kinderen worden begeleid bij hun kennismaking met niet westerse-culturen en leren dat het inspirerend en verrijkend is om zich open te stellen voor een ander. Ze maken kennis met Esmaa, Fatima, Nasrdin en Yousef en gaan samen met hen op reis door het land van hun ouders. En natuurlijk reizen mama en papa mee! Een ware ontdekkingstocht door hedendaagse culturen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme