Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Eten 4 nov 2017

Steel de ultieme kaas tosti van Jamie Oliver voor jezelf en je kinderen

Als er een lunchgerecht is waar je altijd hoge ogen mee scoort, dan is het wel de (ham) kaas tosti. Al bakkende bespreek je hoe het was op school om vervolgens allemaal, inclusief jezelf, de ultieme kaas tosti naar binnen te werken. En daar heeft Jamie Oliver het ultieme recept voor. Met gebakken kaas krokantjes en al. Smullen!

Jamie Oliver weet ons elke keer weer te bekoren met simpele, lekkere gerechten die niet veel tijd kosten. En ook nog eens heel goed gepruimd worden door het hele gezin. Met zijn eigen grote gezin weet hij als geen ander hoe belangrijk het is om iets lekkers voor te schotelen dat elk lid van de familie wil eten.

Goddelijke kaas tosti

En de man kan dus ook een goddelijke kaas tosti in elkaar draaien en heeft de perfecte tip daarvoor. Allereerst: Boter het brood met boter royaal aan beide zijden. Dan krijg je die lekkere bruine en knapperige korst, die je wilt hebben. Vul je tosti met een goeie mix van verschillende kazen. Hij gebruikt hiervoor onder andere een Engelse cheddar, die hij zelf raspt met een grove rasp.

LEES OOK: deze topkoks vertellen je hoe je kinderen alles kunt laten eten.

In een pan met anti-aanbaklaag bak je de tosti aan beide kanten goudbruin. Leg bijvoorbeeld een bord op de tosti om de onderkant extra te laten aanbruinen.

En dan komt de piece de la resistance! Haal de kaastosti uit de pan, voeg geraspte kaas toe aan de pan en bak de kaas knapperig. Na een minuut voeg je de tosti weer toe en laat je de korst extra knapperig en kazerig worden. Shit, waren we maar thuis, het water loopt ons in de mond!

Hou je van kaas? Dan wil je deze Sinterkaas letters hebben. En stop hem in de schoen bij je kaasminnende werderhelft. Te leuk!

Reageer op artikel:
Steel de ultieme kaas tosti van Jamie Oliver voor jezelf en je kinderen
Sluiten