Melissa Eissens
Melissa Eissens Lifestyle 22 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

Deze fijne nieuwe iPhone update is precies wat je nodig hebt

Alle iPhone gebruikers opgelet! Apple komt binnenkort met een belangrijke update die je meer controle geeft over de prestaties van je telefoon op iPad.

Er was eerder veel kritiek op Apple sinds ze bevestigd hadden dat oude iPhones bewust langzamer worden gemaakt om de accuduur te verbeteren. Ja, dit deden ze stiekem. Daarom kot het bedrijf nu met iets nieuws. Ze hebben besloten om iPhone gebruikers zelf de keuze te geven: of je kiest voor een snellere telefoon of voor een langere accuduur. Volgende maand komt de bèta uit met deze optie (waarschijnlijk iOS 11.3).

Wil je een snelle telefoon én een goede batterij die lang meegaat? Dan zul je in dat geval een nieuwere iPhone moeten kopen.

Belangrijke update voor iOS onderweg

Apple-ceo Tim Cook belooft aan ABC News dat de volgende iOS-update informatie zal geven over de status van de batterij. ‘We gaan klanten laten zien hoe gezond de accu in hun iPhone is. Dat hebben we nog nooit gedaan. Als je de vertragingsoptie niet wil, dan kun je het uitschakelen’, aldus Cook.

Tegenstrijdige keuze

Maar is dit dan echt zo goed nieuws? iPhone bezitters zullen dan straks in de toekomst wel de keuze hebben, maar Cook raadt de gebruikers aan om de optie niet uit te schakelen. Volgens hem zou je accu dan veel sneller leeg gaan of kan plotseling uitvallen.

LEES OOK: Met deze nieuwe app van Facebook kan je kind veilig berichten sturen

Goedkoop iPhone-accu vervangen

Eerder hoopte Apple de stroom aan kritiek te kunnen sussen door een korting beschikbaar te stellen: het vervangen van de accu wordt goedkoper. Bezitters van een trage iPhone 6 en latere modellen kunnen vanaf eind januari hun oude lithiumbatterij laten vervangen door een nieuw model, zelfs als de accu nog goed werk. Nu kost dat 79 dollar, eind van de maand slechts 29 dollar (24,29 euro).

Apple onder vuur

Maar de korting is voor de meeste klanten niet genoeg. Er zijn al diverse rechtszaken aangespannen tegen het bedrijf, vooral om het opzettelijk traag maken van de telefoons. In de Verenigde Staten zijn dit er ten minste acht. In Frankrijk wordt naast een boete van 300.000 euro en 5% van de jaaromzet zelfs gesproken over gevangenisstraffen van twee jaar voor de Apple-bazen. Ook twee Israëliërs hebben een zaak aangespannen tegen de iPhoneproducent. Klanten zijn vooral boos dat Apple pas een jaar later toegaf de iPhones langzamer te maken.

Nieuwe optie verrassend voor Apple

De nieuwe optie laat echter wel zien dat Apple is bezweken onder de druk en kritiek van de klanten. Het is namelijk niets voor Apple om gebruikers zelf keuzes te geven over de prestatie van hun apparaten. Normaal gesproken maakt Apple meestal de keuze voor de klant. Dat in tegenstelling tot Android, die de klant juist de vrijheid geeft om zelf veel keuzes te maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme