Tessa Ham
Tessa Ham Kinderen 22 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Deze 5 skills kun je als moeder op je cv zetten

Werkende moeders zullen weten dat een succesvolle carrière en het moederschap elkaar niet uitsluiten. In tegendeel, het krijgen van kinderen zorgt juist voor skills die je helpen in je carrière.

Deze vijf skills kun je zo op je cv zetten nu je moeder bent.

1. Time management

Sinds je een kind hebt, zijn deadlines een makkie voor jou. Hoeveel ochtenden heb je wel niet – terwijl je je kind aankleedde – een strakke planning gemaakt voor de komende dag? Voor het boek The Mom Shift interviewde schrijfster Reva Seth meer dan 500 vrouwen en time management was de meest voorkomende gekregen skill die de moeders noemden.

Als een moeder realiseer je je daarnaast als geen ander hoe weinig tijd je hebt. Daardoor ben je beter in het strategisch indelen van die kostbare tijd. Kortom: je bent een pro geworden in prioriteiten stellen.

2. Crisis management

Het moederschap heeft ervoor gezorgd dat je een koele kikker blijft in stressvolle situaties. Als er een crisis is, moet je als moeder namelijk kalm en vindingrijk blijven. Zélfs met gebroken nachten weet je de crisis binnen van mum van tijd op te lossen.

Lees ook: (Veel) blijven werken als je moeder wordt? Dit zijn 6 grote voordelen

3. Project management

Waar je voordat je een kind kreeg spontaan een dagje weg kon gaan, is dat met kids een ander verhaal. Inmiddels gaat hier een hele planning aan vooraf, zodat je niet in de dierentuin zonder pleisters of billendoekjes staat.

Zo heb je als moeder constant ‘projecten’ die je moet managen. Wat dacht je van Project Kinderfeestje of Project Kerstontbijt op school? Precies.

4. Meer zelfvertrouwen

Eerlijk is eerlijk: iedere ouder heeft zich tijdens de zwangerschap weleens afgevraagd hoe ze het straks in hemelsnaam gaan doen. Je kleintje komt ter wereld zonder handleiding. Hoeveel (tegensprekende) tips je ook krijgt, je zult het toch allemaal samen moeten uitvogelen. Daarom krijg je iedere dag meer vertrouwen in je eigen kunnen.

5. Meer durf

Tijdens de 500 interviews die Reva Seth deed, kwam ze erachter dat veel van de vrouwen dankzij het moederschap de stap durfden te nemen om te doen waar ze écht blij van werden. Zusje WorkJuice interviewde eerder al Korien, die na het krijgen van een drieling besloot haar eigen bedrijf te starten: “Wie ben ik om, straks als ze ouder zijn, te zeggen dat zij hun dromen en passies moeten najagen als ik dat zelf niet heb gedurfd?”

Vergis je niet: durven uit je comfort zone te stappen, te experimenteren en te zeggen waar je voor staat zijn handige skills om het ver te schoppen in je carrière.

Verder lezen: 14 dingen waar je als werkende moeder écht geen tijd voor hebt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme