Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 20 februari 2017

Man brengt ode aan zijn vrouw die zal bevallen van een kindje dat niet lang zal leven

Ons hart brak toen we het Facebook-bericht van jonge vader Royce Young lazen. Zijn vrouw Keri is in verwachting van zijn dochter, maar omdat het ongeboren kindje een afwijking aan de hersens heeft, zal het na de geboorte niet langer dan een aantal dagen leven.

‘Vlak voordat ik wegging, zag ik mijn prachtige vrouw in diepe rust op de bank liggen’, schrijft Royce in zijn bericht bij de foto op Facebook. ‘Ik keek naar haar, terwijl ze daar zo lag, met haar babybuik met daarin onze dochter. Een dochter die niet langer dan een paar dagen zal leven. Toen ik haar zag, werd ik overdonderd door hoe geweldig ik deze vrouw vind.’

Royce en Keri noemen hun dochtertje Eva. Omdat Keri de bruikbare organen van Eva wil doneren aan kinderen die ze hard nodig hebben, zal ze haar kindje voldragen.

LEES OOK: Pasgeboren Britse baby is de jongste orgaandonor ooit

Een superheld op zoek naar zijn superkrachten

‘Ik kan me als de dag van gisteren herinneren dat de dokter zijn hand op Keri’s schouder legde en zei: ‘O lieverd, dat is zo knap van je.’ En daar stond ik. Met een gebroken hart, maar zo ontzettend onder de indruk van haar. Ik was een toeschouwer van mijn eigen leven, alsof ik naar een superheld keek die op zoek was naar zijn eigen superkrachten. Letterlijk op het slechtste moment uit haar leven, waarop ze hoorde dat haar kindje zal overlijden, kostte het haar minder dan een minuut om te bedenken dat ze met het lichaam van haar overleden baby anderen kan helpen. Dat is een van de meest krachtige dingen die ik ooit heb meegemaakt’, schrijft Royce bij de foto van zijn slapende vrouw.

Iedereen mag het weten

Royce sluit zijn berichtje af met de prachtige woorden: ‘Ze is sterk. Ze is dapper. Ze is ongelooflijk en opmerkelijk. Ze is uit bijzonder hout gesneden. Ze is een combinatie van schoonheid, moed, karakter en integriteit. Allemaal in één spectaculaire vrouw. En ze is ook nog eens míjn vrouw. Niet dat ik een afschuwelijke situatie als deze nodig had om dit alles in te zien, maar ik vond het ‘t waard om het nu eens tegen iedereen te vertellen.’

Bizar hoe vreugde en verdriet zo dichtbij elkaar kunnen liggen. Dit stel verliest hun zoontje (5) en krijgt dezelfde week een baby

Facebook

Reageer op artikel:
Man brengt ode aan zijn vrouw die zal bevallen van een kindje dat niet lang zal leven
Sluiten